Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Anders Krabs dobbeltmoral

Simon Andersen er programdirektør på Radio LOUD, der netop har lanceret programmet Mette & Magten med Anne Kirstine Cramon som vært. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grundtvig og Hitler

Berlingskes koncernchef Anders Krab-Johansen besværer sig i Berlingske Opinion 6. november over, at Pelle Dragsted har fået Grundtvig-prisen. Han fremstiller det som om, at der er tale om en decideret besudling af prisen.

Anders Krab-Johansen er koncernchef for blandt andet Radio LOUD, som netop starter en ny udsendelse, hvor man i markedsføringen helt åbenlyst prætenderer, at der er en sammenhæng mellem Socialdemokratiet og nazismen.

Det er dobbeltmoral, så det klodser. Mogens Havnsøe Petersen, København

Berlingske Media skulle skamme sig

Det er godt med magtkritik. Men hvor er det beskæmmende, at Berlingske Media-ejede Radio LOUD nu lancerer et radioprogram ensidigt rettet mod Socialdemokratiet – uden fokus på andre partier. Programmet bestyres af en tidligere pressechef for Liberal Alliance, der markedsfører udsendelserne iført en naziuniform. Alt sammen 100 procent finansieret af statskroner. Så kender vi liberalisternes hykleri!

Berlingske-koncernen skulle skamme sig over på den måde at misbruge en offentlig bevilling til Trump-agtig hetz mod en demokratisk valgt regering. Og hvor er det ækelt og historieløst at sammenligne sine politiske modstandere med nazister. Det borgerlige Danmark burde vide bedre. Sine Heltberg, medlem af Frederiksberg kommunalbestyrelse (S)

Et flertal er et flertal

»Hvis man ikke kan regne med det, der står i en grundlov, så hører alting op,« siger Metal-formand Claus Jensen. Desværre med henvisning til Lissabon-traktaten og det kommende EU-indgreb i fagbevægelsens selvbestemmelse, og ikke til minksagen og Barbara Bertelsens indgreb i erhvervslivets selvbestemmelse.

Det er ægte hykleri, der igen udstilles på venstrefløjen. Retsstaten er kun noget, der trækkes frem til skåltaler og jubilæer, det er tilsyneladende 'de vestlige værdier'. Hvis det ikke var så tragisk, så ville det næsten være sjovt at se socialisterne hyle, når deres hellige statsmagt giver bagslag. For et flertal er jo et flertal, ikke? Hans Jørgen Pedersen, Skovlunde

Kaptajn Vermund på Titanic?

Pernille Vermunds politiske projekt Nye Borgerlige har fra dag ét været et friskt og tiltrængt pust. Partiet markerede sig fra starten i 2015 med en streng udlændingepolitik som et af deres absolutte blikfang, og de udfordrede dermed Dansk Folkepartis mangeårige monopol på udlændingeområdet.

Siden har Vermund demonstreret ambitiøs nytænkning med sine visionære, liberale ideer for fremtiden, der blandt andet omfatter en markant reduktion af den offentlige sektor, afskaffelse af ulandsbistanden og sænkning af skatten til 37 procent. Kort sagt: Mere frihed for den enkelte, mindre statsligt bureaukrati og øget privatisering i konkurrenceudbud.

Den karismatiske og kompromisløse kaptajn Vermund har hidtil styret skibet Nye Borgerlige sikkert i havn, hvor vælgerne har stået i kø med deres tillid. Succesen frem mod lokal- og regionsvalgene syntes sikret på forhånd.

Professionalismen på Borgen har dog vist at være direkte modpol til lokalkandidaternes skandaløse optrædener på stribe: Racistiske udsagn, bar overkrop på valgplakaten og trusler under et radiointerview.
Vermund og Nye Borgerlige må tage sig i agt for fremtidige isbjerge i eget lokalt farvand, ellers ender deres succeshistorie med at blive en vælgerpolitisk Titanic. Søren Søby Jørgensen, Fredericia

De røde sælger falske forhåbninger

I København går både Socialdemokrater, og dem som er endnu rødere, altid til valg på flere billige boliger i kommunen. Det er den samme sang hver gang, men efter valget bliver de fine ambitioner ingenlunde vekslet til reel handling.

Kommunen giver nærmest By og Havn monopol på al byudvikling af nye boligområder. Det er med indtægterne fra denne byudvikling, at man kan finansiere Metro-driften, må man forstå.

Det skaber dog en lang række af komplikationer, når private aktører ikke får lov til at byudvikle i København. Med rigide byplaner og et ufatteligt bureaukrati standser Socialdemokraterne og Enhedslisten de privatudviklede boligprojekter fra at blive til virkelighed. At private byggeudviklere tilbyder klimavenlige løsninger, flere almene boliger og bidrag til mere offentlig transport er desværre ikke nok til at få de røde på Rådhuset i København til at tillade flere boliger i København. Nej, i København er der kun plads til offentlige projekter udviklet af By og Havn.

I Kløverkvarteret findes et industriområde, som vil kunne rumme 15.000 nye boliger. Over de næste ti år skal vi finde plads til 100.000 nye københavnere. Men de røde på Rådhuset i København vil hellere levere flotte skåltaler om flere billige boliger, end rent faktisk at tillade også private boligudviklere at bygge nyt i København. Cille Hald Egholm, kandidat til Københavns Borgerrepræsentation (V)