Alle terrorangreb bør dækkes

Billede fra byen Baga i det nordøstlige Nigeria taget 21. april 2013 efter kampe mellem regeringshæren og terrororganisationen Boko Haram. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Terror er i de seneste år blevet en normalitet i den vestlige verden, og mange lever i frygt for terrorens rædsler. Historien gentager sig gang på gang, og terroristerne formår at proppe de vestlige medier til bristepunktet. Vores medier bærer præg af en snæversynet dækning, hvor det i højeste grad kun er de vestlige terrorhandlinger, som afskyes.

Kuglerne fløj vidt omkring i Paris’ gader 7. januar 2015. Mens Vesten sørgede over de franske ofre, skreg den nigerianske befolkning på sympati. Terrorgruppen Boko Harams massakre kostede 2.000 mennesker livet mod 12 døde i Frankrig. Samme tendens var der, da bomberne i 2015 sprang i Beirut og tog 43 med i døden, omtrent på samme tid som terroren igen ramte Paris. Her lå opmærksomheden igen på Frankrig.

Magen til uret skal man lede længe efter. De vestlige individer anses altså som værende højere stillet, og denne galskab skal stoppe. Ansvaret for globaliseringen ligger tungt i hænderne på medierne, og skaber dette ikke en censureret verden, hvor det uden for os er ukendt?

Godt nok kan det være svært at identificere os med ikke-vestlige borgere, men bør vi ikke alligevel stille krav om, at vores medier skal rapportere hele verdens gang? Skaber den ensidige rapportering ikke et forskruet perspektiv over for den situation, vi står i? Hvis vi ønsker et realistisk syn på verden, bør alle terrorangreb dækkes mere eller mindre.