Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Æblet falder ikke langt fra stammen i Enhedslisten

»Det kan jo egentlig næppe undre, at lige netop det kommunistiske sammenrend i Enhedslisten ønsker at omskrive historien, så den bedre passer til eget verdensbillede,« skriver Steen Møller. Her ses Peter von Scholtens mausoleum på Assistens Kirkegård på Nørrebro. Foto: Caspar Andreas Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Caspar Andreas Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Peter von Scholtens grav

Enhedslisten vil have ændret mindepladen på Peter von Scholtens grav om afskaffelsen af slaveriet, fordi man åbenbart ikke mener, at slaverne i tilstrækkelig grad selv anerkendes for deres egen indsats for afskaffelse af slaveriet på De vestindiske Øer. Helt klart en sten i skoen.

Ak ja, men det kan jo egentlig næppe undre, at lige netop det kommunistiske sammenrend i Enhedslisten ønsker at omskrive historien, så den bedre passer til eget verdensbillede. Det har de jo lært af det store forbillede kammerat Stalin, som helt efter forgodtbefindende rask væk både fik omskrevet historien og retoucheret fotografier, når personer var faldet i unåde, eller et eller andet bare ikke passede ham.

Æblet falder ikke langt fra stammen.

Steen Møller, Ebeltoft

Affaldssorterings 2. omgang – er det rentabelt?

Vi er en del husmødre, der stiller spørgsmål ved 2. omgang af affaldssorteringen – i alt ti sorteringer, når projektet er gennemført.

Er det rentabelt? Er det nødvendigt? Hvad vinder vi? Er det godt for klimaet?

Har embedsmændene og politikerne tænkt konsekvenserne igennem? Eksempelvis en lejlighed på 62 m²  med to værelser, et mindre køkken og et mindre badeværelse: hvad stiller man op, når man skal sortere i ti enheder?

Svar udbedes venligst.

Min verden væltede den dag, da Miljøministeriet meddelte, at »småt brandbart« på genbrugspladsen nu bliver taget ud af funktion.

I øvrigt, så pynter de mange store og brune affaldsspande ikke.

Birte Roll Brandt, Hørsholm

Regeringens fanatiske asyllejrforslag

Rasmus Stoklund (S) afslørede i P1 morgen 3. juni, at et modtagecenter i Rwanda for asylansøgere, der kommer til Danmark, ikke kan realiseres.

To gange gentog han, at der kun bliver lavet en aftale med et land, hvor »vi har garanti for, at der kan være ordnede forhold«, og hvor vi kan være »inden for rammerne af konventionerne.«

Kender man til forholdene i Rwanda, ved man, at der næppe kan gives en garanti for ordnede forhold inden for rammerne af konventionerne.

Menneskerettighedsorganisationer som Amnesty International har allerede fordømt regeringens lovforslag. Og Freedom House skriver om Rwanda, at mens regimet har opretholdt stabilitet og økonomisk vækst, har det også undertrykt politisk uenighed gennem gennemgribende overvågning, intimidering og mistanke om mord.

Den danske regering har for nylig lanceret, at lejren godt kan være i et ikkedemokratisk land, hvilket understreger det selvmodsigende, når lejren samtidig skal være inden for rammerne af konventionerne.

Regeringen udnytter, at Rwanda, som andre afrikanske lande, gerne vil anerkendes af Vesten og have samarbejdspartnere. Og at det gennem modtagelse af flygtninge fra Libyen vil opbygge sit image.

Stoklund manipulerede i P1 ved at sige, at FNs Højkommissær for flygtninge har rost Rwanda med henhold til flygtningelejre, men han nævnte ikke, at FN's Flygtningehøjkommissariat den 27. maj har bedt Danmark droppe forslaget om at flytte asylbehandling til et tredjeland.

Også EU-Kommissionen har udtalt, at regeringens modtagecenter ikke er muligt hverken med de eksisterende EU-regler eller med forslaget til den nye migrant- og asylpagt.

Det eneste regeringen har opnået med sit årelange fanatiske forslag om en lejr uden for EU til asylansøgere er, at den har placeret Danmark som et egoistisk ikke solidarisk EU-land, der vil undgå asylansøgere ved at afskrække dem, og derved dytte dem over på andre lande, der så får flere asylansøgere. Hvis man som Danmark fører en aktivistisk politik og deltager i krige, der er erkendt fejlslagne (Afghanistan, Irak og Libyen), kan man ikke forvente, at der ikke kommer flygtninge til Europa.

Anne Albinus, Herning

Normalisering på Borgen

Vorherre til hest. Der er afslutningsdebat allerede den 2. juni i Folketinget. Til gengæld møder de op på arbejde igen den første tirsdag i oktober. Det er dælme »normalisering.«

Michael Pedersen, Vejen