Så åbner slottet

Kronprinsparrets nye bolig, Frederik 8's Palæ, er blevet gennemrenoveret, og der er blevet malet billeder til væggene. Nu åbner det for publikum.

Kronprinsparrets nye bolig på Amalienborg, Frederik d. 8's Palæ, fremvises for pressen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra og med på lørdag bliver det muligt at komme ind og se Frederik 8's Palæ. Det er den del af Amalienborg, hvor Kronprinsparret senere på året flytter ind.

200.000 har allerede forudbestilt rundvisninger i palæet - og dermed er der ikke flere omvisninger. Men der er stadig mulighed for at se palæet på egen hånd ved at købe billet ved indgangen eller bestille billet til et bestemt tidspunkt via Billetnet.

Billedserie: Her skal kronprinsparret bo

Palæet er åbent for besøgende frem til 30. maj. Det er endnu ikke møbleret - men der er mulighed for at se den gennemgribende renovering, Slots- og Ejendomsstyrelsen har foretaget. Der er også mulighed for at se billeder af de fleste af de overvejende ganske unge kunstnere, der har skabt malerier til selve stedet.

Det er kendte kunstnere som Olafur Eliasson, Signe Guttormsen, Morten Schelde, John Kørner, Eske Kath, Kathrine Ærtebjerg, Kasper Bonnén, Tal R, Erik A. Frandsen og Jesper Christiansen.

Læs også: Kronprinsparret afviser kunstværk

Vi viser her en serie billeder fra landets kommende kongebolig, mens du i morgendagens avis bringer vi en anmeldelse med vurderinger af arkitekturen og kunstværkerne til den

Giv selv dit besyv med: Hvad synes du om Kronprinsparrets nye hjem?