Hollywood-stjernes Trump-projekt lukkes efter flere voldsepisoder

Skuespilleren Shia LaBeoufs planlagte fire års anti-Trump livestream er blevet lukket ned. Projektet »He will not devide us« er blevet genstand for voldelige optøjer, og derfor har museet lukket udstillingen, fortæller man i en pressemeddelelse.

Den amerikanske 30-årige skuespiller Shia LeBeouf ved åbningen af kunstprojektet »He Will Not Devide US«. Museet bag udstillingen har nu lukket for udstillingen grundet trusler om vold. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY

Fra transformerende biler over semi-erotisk dans i en musikvideo med en lidt for ung pige til arrestation for vold.

Skuespilleren Shia LaBeouf har været på en mere eller mindre planlagt deroute fra de bonede gulve i Hollywood i de seneste år. Det kulminerede i slutningen af januar i år, hvor skuespilleren for rullende kameraer foran hans eget kunstprojekt blev lagt i håndjern og slæbt væk af politiet.

LaBeouf var voldelig over for en mand, der ifølge flere medier erklærede, at Hitler efter hans mening intet havde gjorde galt. I hvert fald greb LaBeouf fat i mandens halstørklæde og kradsede ham på halsen, inden politiet greb ind og arresterede skuespilleren.

Skuespillerens kunstprojekt »He will not devide us« (Han vil ikke splitte os, red. - han er Donald Trump, red.) er nu blevet lukket ned af museet, Museum of Moving Image i Queens, New York.

»Projektet er blevet samlingspunkt for vold,« lyder det i en pressemeddelelse fra museet.

LaBeouf tweetede, efter det blev annonceret, at udstillingen ville lukke. På Twitter skriver han: »Museet har forladt os.«

Så delte han dem? Shia LeBeouf altså.

»Mens installationen har stået på, har der været snesevis af trusler om vold og talrige anholdelser, således at politiet følte sig tvunget til at blive stationeret uden for instalationen 24 timer i døgnet, syv dage om ugen,« lyder det fra museet i pressemeddelelsen.

På en lille plads i New York-bydelen Queens uden for Museum of Moving Image havde Lebeouf opsat et kamera, der skulle filme uafbrudt, og som alle havde mulighed for at følge på hjemmesiden hewillnot­divide.us.

Projektet var planlagt til at løbe hele perioden gennem Donald Trumps første fire år i Det Hvide Hus. Men projektet er altså nu blevet lukket ned.

»Vi er stolte over at have lanceret denne engagerende og tankevækkende digitale installationskunst, som blev oplevet af millioner af onlineseere verden over. Indtil bekymringer offentlige sikkerhed tilsidesatte hensigten med installationen,« skriver museet i meddelelsen.

Den 30-årige skuespiller startede udstillingen på dagen, hvor Donald Trump blev indsvoret som amerikanske præsident.

Projektet blev startet med med to andre kunstnere, Nastja Säde Rönkkö & Luke Turner.