Kendt kunstner: I skal ikke sælge min kunst som skrald

Per Arnoldi mener, at to af hans værker er i så dårlig stand, at auktionshus i Hørsholm ikke bør sælge dem.

Kunster Per Arnoldi fotograferet i hans atelier. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Tag dem for helvede af! Smid dem væk! Fortæl sælger, at I ikke handler med skrald!«

Den kendte danske kunstner Per Arnoldi er meget direkte i sin kommunikation med Auktionshuset Hørsholm, der har sat to af den 81-årige kunstners serigrafier – »To kompositioner med stole« – til salg på auktionshusets hjemmeside.

Arnoldi mener, at serigrafierne er i så dårlig stand, at de ikke bør bringes i omløb. Det skriver Sjællandske Medier på sin hjemmeside.

»Hvis jeres egen beskrivelse passer, er det knækket, revnet, fugtplettet og uindrammet affald,« skriver Per Arnoldi blandt andet og kalder sin ærgrelse over det for »perfektionistens forbandelse«.

»Jeg ømmer mig og er ked af, at slidte og skrammede værker lever deres grimme liv,« tilføjer Per Arnoldi til sn.dk.

Kunstneren mener, at sagen repræsenterer et principielt problem, og at en kunstner kan forlange sit værk fjernet fra det offentlige rum, hvis det ikke bliver vedligeholdt ordentligt.

Direktør og vurderingsekspert i Auktionshuset Hørsholm Birgitte de Roepstorff blev forundret over henvendelsen fra Per Arnoldi. Hun oplyser til sn.dk, at hun ikke tidligere er stødt på den problemstilling, kunstneren rejser.

»Vi synes jo hverken det er skrald eller affald vi sætter på auktion, og jeg synes, at vi giver en pæn og hæderlig beskrivelse af værkerne,« siger Birgitte Roepstorff.