X Factor: Publikum skal dømme

Som noget nyt kommer der publikum på, når dommerne til efteråret foretager den første udskillelse.

Thomas Ring vandt af X Factor 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

DR har netop startet jagten på nye sangtalenter til fjerde omgang af seersuccesen X Factor, men når de håbefulde deltagere skal give audition, er det ikke bare tre dommere, de skal stå overfor.

Der kommer nemlig for første gang til at være publikum på under optagelserne.

- Der vil være mere på spil for deltagerne, og de bliver prøvet hårdere af, end de blev før, fordi der sidder rigtig mange mennesker og kigger på dem, mens de også skal stå foran dommerne, siger DR's underholdningsredaktør, Jan lagermand Lundme til dr.dk.

Engelsk inspiration

Inspirationen til at invitere publikum inden for til audition-optagelserne, kommer fra X Factors hjemland, England, hvor den syvende sæson af programmet netop er begyndt med den berygtede Simon Cowell i spidsen.

- Vi rejste til England for at se, hvordan det fungerer, og hvilke fordele og ulemper der er. Vi var alle sammen ret skeptiske, da vi tog af sted. Men da vi så var derovre og så, hvor fantastisk det var, blev vi alle sammen overbeviste om, at det var det rigtige at gøre i Danmark, siger Jan Lagermand Lundme.

I DRs andet talent-program - Talent 2010, der i øjeblikket sendes hver fredag - er publikum allerede med fra begyndelsen. Deltagere søges

Inden deltagerne når til auditions, skal de først gennem en såkaldt "precasting", hvor de bliver vurderet af folk fra musik- og underholdningsbranchen. De finder sted i Århus og København henholdsvis den 22. og den 27. september, og det foregår uden, at der er publikum på.

Hvem de tre dommere bliver, som sangtalenterne skal møde ved deres auditions, og som skal følge de allerbedste af dem hele vejen gennem de store live shows og frem til finalen, kan Jan Lagermand Lundme ikke løfte sløret for endnu. Leder efter dommere

- Vi er i gang med at finde dommerne lige nu. Alle de tidligere dommere er potentielt i spil, og det er ikke nogen af dem, som vi ikke kunne tænke os, var med i en omgang mere.

Men der skal også noget fornyelse og ny energi ind, og der kan det være en god idé at se efter, om der findes en ny dommer et sted derude, som kan gøre noget nyt ved programmet", siger han og tilføjer:

"Det er et stort puslespil, og der er ikke noget, der er afgjort endnu."