Woody Allen på TV ligner en klassisk Woody

Se det første klip fra Woody Allens TV-serie debut med ham selv - Allen i klassisk komikerstil. Danske TV-seere må vente.

Woody Alleni Cannes i maj - holder tilsyneladende stilen i sin nye TV-serie. Fold sammen
Læs mere
Foto: YVES HERMAN

Det er alligevel sin sag at debutere med at lave TV i en alder af 80 år, men når man hedder Woody Allen, så er der trods alt et betydeligt bagkatalog af film at trække på - og en god mængde komedie-erfaring igennem et lille halvt århundrede som filmskaber med god plads til humor og en sikker sans for selvironiske punchlines.

Og det trækker Woody Allen tilsyneladende også på i sit første bud på en TV-serie. En lille sag i seks afsnit, der under titlen »Crisis in six scenes« får premiere på den amerikanske streaming-tjeneste Amazon Prime Video den 30. september, og hvor det første klip nu er lagt ud på nettet.

Her møder man Woody Allens figur, den jødiske forfatter Sidney Muntzinger, en barbersalon i det 60'er USA, der er seriens univers. På klassisk selvironisk Woody-vis i en blanding af overdrevet ego og selvironi. Hans modspiller, Miley Cyrus, ser man ikke noget til her.

For danske Woody-fans bliver det i første omgang et af de få glimt af serien, man kommer til at se. For selv om Amazon Prime er en konkurrent til Netflix, er  streamingtjenesten langt fra så udbredt som Netflix, og i Europa har man foreløbigt kun satset på de store lande. Så kanalen kan i dag streames fra nabolandende Tyskland og Storbritannien, men altså ikke i Norden, hvor man må forvente, at Allens TV-serie bliver solgt til en anden kanal.

I det klip, der er langt ud fremgår det i øvrigt, at det er første sæson af serien. Men Woody Allen har slået fast, at der ikke heller ikke kommer flere sæsoner - i hvert fald med hans medvirken. Til Berlingske sagde han under Cannes-festivalen, at TV-oplevelsen havde været noget hårdere, end han havde ventet - og i øvrigt noget han kun gjorde af økonomiske grunde

»De blev ved med at hæve tilbuddet, og til sidst havde jeg bare ikke råd til at sige nej længere. Jeg tænkte, det ville være hurtigt tjente penge i TV, men det var hårdt – TV har ændret sig og er blevet mere krævende. Der var ingen krav fra Amazons side – jeg kunne lave lige, hvad jeg ville, og det er jo sjældne vilkår i TV. Men  det var en engangsting – jeg gjorde det for pengenes skyld, og jeg gør det ikke igen,« sagde Woody Allen i Cannes i maj, hvor serien lige var afleveret til Amazon.

I Danmark er filminstruktøren aktuel til oktober med filmen »Cafe Society« - også finansieret af Amazon - med Kristen Stewart og Jesse Eisenberg. Og den næste film er allerede klar til produktion - her er det Kate Winslet og Justin Timberlake, der har hovedrollerne.