Wonder Woman er en kæmpesucces

Superhelte-filmen Wonder Woman er en stor succes for den kvindelige instruktør. Filmen indtjente 700 millioner kr. i første weekend i USA og Canada.

Gal Gadot ved Wonder Womans premiere 25 May 2017.  EPA/NINA PROMMER Fold sammen
Læs mere
Foto: NINA PROMMER

Wonder Women, den nye film fra Hollywood, der er instrueret af Patty Jenkins, er blevet den foreløbig største succes for en kvindelig instruktør og den indtjente 700 millioner kr i USA og Canada i denne weekend. Dermed slog den Fifty Shades of Grey, instrueret af Sam Taylor-Johnson, der i sin første weekend indtjente 600 millioner kr. i 2015.

Wonder Woman har den israelske skuespillerinde Gal Gadot i hovedrollen, hvilket medførte, at Libanon har forbudt filmen. Kvindelige instruktører med stor succes i Hollywood er lidt af et særsyn. Foruden Jenny Jenkins og Sam Taylor-Johnson er der kun få med succes. På en 3. plads kommer Catherine Hardwicke, der i 2008 instruerede Twilight, der indtjente 500 millioner kr. i første weekend, Jennifer Lee, der med filmen Frozen fra 2014 scorede ca. 480 millioner kr. og Brenda Chapman, der i 2012 med filmen Brave fik ca. 470 millioner.

Wonder Woman er den første superhelte-film, der er instrueret af en kvinde. Og den havde også succes i England, hvor den indtjente 70 millioner kr.