Winehouse synger fra graven

Nyt album med den afdøde sanger udgives i december.

Den afdøde sangerinde Amy Winehouse udgiver nyt album til december. Her et billede fra 2008, hvor hun optrådte ved en hyldestkoncert i Hyde Park i anledning af Nelson Mandelas 90-års fødselsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAUN CURRY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om hun har sunget sin sidste sang, kan den afdøde sangerinde Amy Winehouse godt udgive et album.

Hendes pladeselskab, Island Records, oplyser således, at der vil blive udgivet et album den 5. december, som indeholder numre, sangerinden indspillede, inden hun i sommer døde som følge af et årelangt misbrug af alkohol og stoffer. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Albummet, der får titlen "Lioness: Hidden Treasures", vil indeholde 12 sange, både ukendte numre og nye versioner af Winehouses tidligere hits.

Ifølge pladeselskabet er det hendes tidligere musikalske samarbejdspartnere Mark Ronson og Salaam Remi, der siden hendes død har lyttet til og arbejdet med hendes tidligere indspilninger. Angiveligt skal den afdøde sangerinde aldrig have sunget en sang på samme måde to gange. 

Samarbejde med familien

Albummet bliver sangerindens tredje efter "Frank" og det storsælgende "Back to Black", og det er blevet til i et samarbejde mellem Ronson og Remi og Winehouses familie og pladeselskab.

- Hvis familien havde følt, at dette album ikke levede op til standarderne fra "Frank" og "Back to Black", ville vi ikke være gået med til at udgive det, og vi tror på, at det vil stå som en passende hyldest til Amys musikalske eftermæle, siger hendes far, Mitch Winehouse, i en udtalelse.

Hendes sidste studieindspilning, en genindspilning af nummeret "Body & Soul" sammen med Tony Bennett, vil også være at finde på albummet.

For hvert solgt album vil et pund, omkring 8,5 kroner, gå til en fond for utilpassede børn og unge, som Amy Winehouses familie har oprettet efter hendes død.

Amy Winehouse blev kun 27 år. Hun blev fundet død i sit hjem i det nordlige London den 23. juli i år, og obduktionen har fastslået, at hun døde af alkoholforgiftning, da hun genoptog sit drikkeri efter at have afholdt sig fra det i en længere periode.