Winding Refn flopper i biograferne

Kun 2.400 har købt billet til »The Neon Demon« siden premieren i sidste uge.

THE NEON DEMON Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanbox/PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nicolas Winding Refns nye film »The Neon Demon« beviser endnu engang, at stor international opmærksomhed på ingen måde garanterer, at danskerne har lyst til at se en film.

Kun omkring 2.400 havde tirsdag eftermiddag købt billet til den billed- og symbolstærke film, der med Elle Fanning i hovedrollen foregår i en iskold modeverden i Los Angeles. Filmen fik dansk premiere torsdag 9. juni og har fået ganske meget opmærksomhed via deltagelsen i den officielle konkurrence i Cannes og er også blevet ganske solidt markedsført i Danmark.

Men premieren røg ind i en dejlig dansk sommerweekend, og den slags er altid kvælende for biograferne. Alligevel er billetsalget langt under det tilfredsstillende, erkender Freddy Neumann, der har stået for markedsføringen af filmen i Danmark.

»Den har samtidig haft premiere i Frankrig, og her ligger den med i toppen. Og på torsdag får filmen premiere i USA, hvor man i LA satser stort på den. Men i Danmark må den nøjes med at være den mest sete Arthouse film,« konstaterer Freddy Neumann.

13 betalende gæster dagligt

»The Neon Demon« har i Danmark fået premiere i 35 biografer, og det beskedne seertal betyder, at i gennemsnit kun godt 13 betalende gæster dagligt har besøgt hver biograf for at se filmen.

Nicolas Winding Refns sidste biografhit var den Cannes-priste »Drive« med Ryan Gosling i hovedrollen, der i 2011 trak knap 100.000 i biografen. Efterfølgen, »Only God Forgives« fra 2013 blev i Danmark set af 26.000, mens forgængeren »Valhalla Rising« kun trak 8.000 i biografen. Winding Refns største salgssucces er stadig hans allerførste film, den 20 år gamle Pusher, der blev set af  185.000 mennesker i biografen.

Så er det jo godt, at Winding Refn er ligeglad med,  hvad andre mener om hans film, så længe han selv har det sjovt med at lave dem, som han sagde i et interview med Berlingske ved »The Neon Demon«-premieren. Og at den nye filmmastodont Amazon, som har købt de internationale rettigheder til »The Neon Demon«, angiveligt allerede har sikret finansieringen af Nicolas Winding Refns næste film.