Vittig romantik

»Two Weeks Notice« er en attraktiv romantisk komedie med Sandra Bullock og Hugh Grant.

]

Hvis man vil undgå at få afsløret på forhånd, at denne film ender lykkeligt, skal man ikke læse den foregående sætning. Hæ hæ.

Tilgiv den tarvelige spøg, som udelukkende tjener til at illustrere, at »Two Weeks Notice« tilhører den type romantisk komedie, hvis slutning er fuldstændig forudsigelig for enhver, der ikke ser en film for første gang i sit liv. En kvinde og en mand af vidt forskelligt temperament kobles tilfældigt sammen, de skændes en del og forlader på et tidspunkt hinanden i vrede, og imens ved vi andre fra første minut, at de er bestemt for hinanden. De skal bare opdage det selv, og det kan unægtelig falde dem forbløffende svært.

HandlingenEn rig playboy i New York bliver påduttet en idealistisk kvindelig sagfører, og de har adskillige sammenstød. Men da hun i frustration siger op, finder de ud af, at de måske alligevel vil få svært ved at undvære hinanden.Altså er det strengt taget en træt gammel traver, der trækkes på banen i »Two Weeks Notice«, men det hjælper gevaldigt, at hovedrollerne som en uansvarlig playboy-millionær og en idealistisk sagfører spilles af Hugh Grant og Sandra Bullock, hvis sammenspil er selve filmens raison d'être. Grants replikbehandling er præget af eminent humoristisk præcision, Bullock kan lokke tyren frem i enhver mand, og eftersom kemien mellem dem gnistrer, er de så attraktivt et selvironisk og romantisk par, som en blød og følsom tilskuer overhovedet kan ønske sig.

Det pynter også i høj grad på filmen, at den debuterende instruktør Marc Lawrences behændige manuskript er kraftigt krydret med vittige replikker, og selv om handlingen slæber en smule hen mod slutningen, er der alt i alt tale om en veloplagt og charmerende komedie med en intelligenskvotient over middel.

»Two Weeks Notice« er, hvad man - undertiden med en anelse foragt i stemmen - kalder en feel good film, men eftersom den faktisk får sin tilskuer til at føle sig godt tilpas, er det svært at beklage sig. I øvrigt foregår filmen i New York og gør glimrende brug af både spektakulære og pittoreske locations, og slutningen er præcis, som den skal være for at bevare den varme stemning. Mere røber vi ikke, men klukker i stedet fornøjet.