Virtual Reality-fremtiden indtager Palads

Nordisk Film laver pop-up biografsal med Virtual Reality-film i Paladsbiografen hen over næste weekend.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle mener, det er fremtidens filmform - andre at det er lige lovlig teknisk. Men under alle omstændigheder kommer der mere og mere af det i disse år - Virtual Reality, eller VR, som det bare hedder blandt venner - filmformen, hvor man får spændt udstyr på hovedet og følger med i en en film, lidt som om man er inde i universet.

I næste uge forsøger Nordisk Film Biografer at trække folk i biffen for at opleve genren i en såkaldt Pop Up Virtual Reality biograf i Palads i København. Fra fredag den 17. juni og ti dage frem bliver en af salene i Palads omdannet til VR-biograf med plads til 25 besøgende, der kan vælge mellem film i tre forskellige genrer, horror, action eller dokumentar.

Hver film tager 30-35 minutter, og selv om det ikke er nogen lang film, så kan det være rigeligt lang tid med den sansebelastning det er, at være inde i filmen, som man er i VR-oplevelsen, der kombinere 360 graders oplevelse, 3D og et isoleret lydunivers..

»Virtual reality er for alvor ved at vinde frem på en række områder, og nu er det også et bud på fremtidens biografoplevelse. Det er en spændende og helt ny måde at gå i biografen på,« siger Jacob Elkær-Hansen, der er salgs- og marketingdirektør i Nordisk Film Biografer.

Biografen laves i samarbejde med det hollandske firma Samhoud Media, der er ekspert i VR-visning og står bag permanente virtual reality-biografer i Amsterdam og Berlin.