Vinterberg-film til Berlin

Thomas Vinterbergs "Kollektivet" er med i hovedkonkurrencen i Berlin Filmfestivalen

Thomas Vinterberg i gang med at instruere sin nye film, Kollektivet, der kommer med i kampen om guld og sølv-bjørne i Berlin.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filmfestivalen i Berlin har udtaget Thomas Vinterbergs nye film »Kollektivet« til hovedkonkurrencen og dermed kamp om Sølv- og Guldbjørn ved festivalen, der starter om en måned. Det oplyser Det Danske Filminstitut.

»Kollektivet« får dansk premiere på torsdag den 14. januar og er delvist baseret på Thomas Vinterbergs egen opvækst i et kollektiv i Hellerup i 70erne. Han beskriver selv filmen som et humoristisk, men også smertefuldt og rørende portræt af en hel generation - idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.

Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm spiller ægteparret Erik og Anna, der etablerer et kollektiv i en stor villa, og så går det ellers derudaf med klassiske konfrontationer, hvor idealer om det sande fællesskab ramler ind i virkelighedens gråtoner og almindelig småtskårenhed.

Det er tre år siden, dansk film sidst havde en repræsentant med i hovedkonkurrencen i Berlin, da Nikolaj Arcels »En kongelig affære« var med i 2012. To år forinden var det igen Thomas Vinterberg, der var med - dengang med filmen »Submarino« om to brødres hårde kamp mod arv og misbrug baseret på romanen af samme navn. Vinterberg har tidligere instrueret store filmsucceser som »Festen« og »Jagten«.

Sidst Danmark vandt en af hovedpriserne i Berlin, var da Pernille Fischer-Christensens »En soap« vandt en sølvbjørn i 2006. I alt 15 film deltager i hovedkonkurrencen i Berlin, men det fulde program er endnu ikke offentliggjort, skriver DFI.