Vinbar til de unge beskriver vin med emojis

Nybegyndere i vinverdenen kan blive hjulpet godt på vej lige ved Nørreport - og her er ingen forældre.

Foto: PR

Not Your Parents Wine Bar betyder 'ikke dine forældres vinbar', og i den titel kan man næsten allerede læse, at herinde vil de gerne ændre unge menneskers syn på vin.

Læs også: Nu åbner en ægte poke bowl-joint i København

Selvfølgelig er vinbaren, der ligger i Fiolstræde tæt ved Nørreport, for alle, men de sigter faktisk benhårdt mod de 18-30 årige gæster, som måske ikke helt er inde i vinverdenen endnu, men gerne vil prøve et besøg og smage noget god vin, mens man gerne må have det sjovt.


»Vores vine er valgt udfra en yngre smagsprofil, hvor vi også har fokus på økologiske producenter, når der er muligt, og vi tilbyder også en attraktiv pris«, fortæller ejer og sommelier Gwenn Larsson

»Vi har 17 forskellige vine som alle kan fås for 49 kr. pr. glas eller 199 kr. for hele flasken. Plus vi har også tre særlige vine udvalgt til 'forældrene', som måske har en mere sofistikeret forventning og til en lidt højere pris«.

Læs også: Byens Bedste-vinder åbner kæmpe burgerrestaurant på Vesterbro

For ligesom at lære deres gæster nye ting er her hver uge nye tiltag, så man kan blive lidt klogere. Der er 'Wine Tasting for Beginners' om fredagen og 'Blind Tasting for Dummies' om tirsdagen.

Unge mennesker har også været hurtige til at tage imod iPads, så herinde kan man faktisk bestille fra sit bord på en tablet, og når man går ombord i menukortet, så står der ikke lange snørklede forklaringer om hver vin.

Nej, Not Your Parents Wine Bar har ud for hver vin emojis, der beskriver smagen. F.eks. er der emojis af en hårtører, hvis en vin er tør og en emoji af en slikkepind, hvis vinen er sød i smagen.


Hvad: Not Your Parents Wine Bar
Hvor: Fiolstræde 25, Indre By