Vild med Skam? Norsk hitserie klar med ny sæson

Folkene bag den norske ungdomsserie »Skam« er klar med endnu en sæson. Samtidig er den populære serie netop solgt til USA, hvor tidligere Spice Girls-manager, Simon Fuller, skal stå bag.

skam Fold sammen
Læs mere
Foto: pr-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du en af de mange danskere, der er blevet grebet af den norske ungdomsserie »Skam«, så er der godt nyt.

For producenten bag den succesfulde serie er klar med endnu en sæson.

»Vi er i gang med at planlægge fjerde sæson nu,« fortæller redaktionschef Håkon Moslet til NRK P3.

Hvem der bliver den nye sæsons hovedperson og hvad handlingen kommer til at centrere sig om, vil redaktionschefen dog ikke på nuværende tidspunkt løfte sløret for. Ej heller, hvornår indspilningerne til den nye sæson skydes i gang.

Han afslører dog, at fjerde sæson allerede kommer til foråret på det norske medie NRKs hjemmeside, hvorfra man også har kunnet se de tidligere sæsoner.

Amerikanerne får »Shame« i 2017

Og det er ikke kun i Skandinavien, man kan begynde at glæde sig.

For også amerikanerne og canadierne kan i det kommende år stifte bekendtskab med Eva, Noora, Isak og de andre karakterer.

Der kommer nemlig en amerikansk version af serien, som er planlagt til at udkomme allerede i 2017. Det bliver producenten Simon Fuller og produktionsselskabet XIX Entertainment, der skal stå bag, skriver det norske medie VG.

Fuller er en mand med et heftigt CV. Han er tidligere manager for den populære popgruppe Spice Girls og står blandt andet bag internationale TV-succeser som »Idol« og »So You Think You Can Dance«.

»"Skam" er en vigtig serie, fordi den har et unikt indhold, der er produceret med ærlighed og integritet til et yngre publikum. Serien er ledende, når det gælder, hvordan man udforsker forskellige kanaler og platforme for historiefortælling,« siger Simon Fuller i en pressemeddelelse ifølge VG.

Den amerikanske titel bliver en direkte oversættelse af skam, nemlig »Shame«.

Stort hit i Danmark

I den populære serie vender karaktererne problematikker som ensomhed og venskaber til jalousi, p-piller, nøgenbilleder, sex, og vold til soundtracket af tidens største popsange. Det sker blandt andet via mobiltelefoner, tablets og computere.Serien udfolder sig nemlig på både Facebook, Instagram en hjemmeside og i TV.

På Instagram har flere af de fremtrædende karakterer i serien for eksempel egne profiler.

Resting bitch face

Et billede slået op af E V A (@evamohn2) den

I september forlød det, at op mod 70.000 danskere fulgte med i serien via NRKs hjemmeside. Siden har DR også købt den - foreløbigt sæson et og to - som man kan se via DR.dk med danske undertekster nu. 

I hver af de nuværende tre sæsoner er det en ny person fra grupperingen, der er hovedrolle. Hvem det bliver i den kommende sæson, hemmeligholder producenten foreløbigt.

Der findes endnu ikke en trailer for sæson fire, men i den seneste sæson var det Isak, der var hovedpersonen. Du kan se teaseren for den seneste sæson her: