Vild med dans-stjerne fylder 40: Han kan gøre Karen Kedelig til Fru Fræk

Thomas Evers Poulsen, der nu fylder 40 år, har gjort det til en levevej at forvandle kvinder gennem dans.

Thomas Evers Poulsen fylder 40 år. Scanpix/Emil Hougaard Fold sammen
Læs mere

Han er kendt for sit smilende og følsomme væsen, når han hvert efterår toner frem på skærmen i »Vild med dans«.

Thomas Evers Poulsen, der den 17. januar fylder 40 år, er manden, der kan gøre dansestjerner ud af kendisser og få generte, kropssky kvinder til at folde sig ud som divaer.

At han kan det, har han vist, siden den allerførste sæson af »Vild med dans« i foråret 2005, hvor han kunne løfte trofæet sammen med skuespillerinden Mia Lyhne.

Lige siden han var lille, har Thomas Evers Poulsen flettet chasséer og valsetrin ind i sin gang i en sådan grad, at hans forældre siger, at han ikke kunne gå normalt.

Han begyndte på danseskole ved lidt af en tilfældighed, da en pige i hans børnehave manglede en makker. Med årene blev dansen ikke bare en fritidsinteresse - men et frirum.

»Jeg havde ikke noget socialt samvær med nogen af mine klassekammerater, og jeg er altid blevet mobbet meget med dansen. Men jeg havde venner på danseskolen i stedet,« fortæller Thomas Evers Poulsen, der kunne mærke, at han havde fundet noget, han var god til.

Så god, at han i 2004 blev ringet op af Mastiff, der skulle producere "Vild med dans" til TV2. De tilbød ham jobbet som danser i showet, og derfra har karrieren taget fart for Thomas Evers Poulsen, der også har fungeret som dommer i en enkelt sæson af showet.

Det er dog som danser, han har det bedst i programmet. Blandt de mange kendisser, han har svunget gennem årene, er der dog især én, der stikker ud.

Da han i 2008 skulle danse med den tidligere statsminister Anders Foghs kone, pædagogen Anne-Mette Rasmussen, kom han på sit livs prøve.

»Jeg kørte tudende fra Marienborg, hvor vi var blevet præsenteret for hinanden. Hvordan kunne de finde på det! Sådan en Karen Kedelig, tænkte jeg,« fortæller Thomas Evers Poulsen, der dog hurtigt kom på andre tanker.

»Da træningen gik i gang, opdagede jeg, at hun var helt anderledes, end man havde forventet. Hun var super frisk, og vi grinede. Jeg så en anden side af hende, som andre ikke havde set endnu,« siger han.

I danseshowet fik Thomas Evers Poulsen hende til at smide hæmningerne og blomstre op - til stor glæde for Anne-Mette Rasmussen selv, der ikke lagde skjul på, at tilnavnet »Fru Fræk«, som hun fik i løbet af sæsonen, passede hende fint.

At Thomas Evers Poulsen kan få kvinder til at åbne sig og turde springe ud i helt nye ting, tilskriver han, at han selv er meget ærlig over for dem.

»Jeg fortæller alt muligt privat og meget personlige ting. Når jeg åbner mig selv, viser jeg dem en tillid, der gør, at de mærker, at de kan stole på mig, og så går indlæringen meget nemmere. Man er nødt til at skabe et tillidsforhold fra starten,« siger han.

Det gode humør er også en af de ting, Thomas Evers Poulsen lægger vægt på - både i sit arbejde og som privatperson.

»Jeg har altid været et glad væsen, men da jeg i 2009 gik konkurs med en restaurant, tog jeg et valg. Jeg kan ikke gøre noget ved de ting, der er sket, jeg kan kun se fremad, og det kan man lige så godt gøre med godt humør.«

»Det er et aktivt valg, men det kommer så naturligt for mig,« siger danseren, der i 2015 igen kunne kalde sig vinder af »Vild med dans« - denne gang med skuespillerinden Ena Spottag.

Ud over sin tjans i »Vild med dans« underviser han også kursister og medarbejdere i større virksomheder i dans, synger i sit eget »Thomas Evers Poulsen Band« og kører landet rundt for at holde foredrag.

/ritzau/