Vild med dans-danser har forstadier til kræft

Den professionelle danser Karina Frimodt fik fjernet forstadier til kræft i brystet, men desværre er der fundet flere ondartede knuder.

Vild med dans fredag d. 6. november 2015. John Faxe Jensen og Karina Frimodt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Da Vild med dans samlede penge ind til Kræftens Bekæmpelse i anledning af TV 2s "Knæk Cancer"-uge i oktober 2015, opdagede den professionelle danser Karina Frimodt en knude i brystet.

Den 17. december fik danserinden konstateret forstadier til kræft og blev efterfølgende straks opereret på Rigshospitalet.

Nu har Frimodt fået resultatet fra biopsien, og desværre er der fundet knuder i det bortopererede væv, fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Desværre var der både en god og en dårlig nyhed fra lægerne. Den gode nyhed var, at de lymfekirtler, som de pillede ud under højre arm, ikke viste tegn på cancer eller celleforandringer, så den begyndende kræft har altså ikke spredt sig, fortæller hun til avisen.

- Den dårlige nyhed er, at der er fundet flere små knuder med forstadier til cancer i det væv, der er opereret ud i forbindelse med operationen før nytår, og det er virkelig ikke godt, siger Frimodt til Ekstra Bladet.

Ked og skuffet

- Jeg blev virkelig skuffet og ked af det, for vi havde jo håbet på, at der ikke var mere. Kræftfrygt fylder meget - både inde i mit eget hoved og i forhold til børnene og min mand, siger Frimodt, der er mor til to, til avisen.

I øjeblikket overvejer danserinden, om hun skal få fjernet knuderne eller hele brystet.

- Jeg kan mærke, at jeg er nødt til at få orden på det her, så jeg ikke skal gå og frygte det eller tænke på det, fortæller hun til avisen.

- Det er svært. Og jeg kan ikke helt forlige mig med, at mit eget bryst forsvinder. Selv om det rekonstrueres, så er det ligesom ikke rigtigt mit bryst mere, siger hun til Ekstra Bladet.

Ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse får 4.897 kvinder hvert år konstateret brystkræft. Ved udgangen af 2013 levede 60.197 med diagnosen.

/ritzau/FOKUS