»Vi vil holde det nede på jorden«

RocknRoll-bandet Volbeat har fået æren af at åbne årets Roskilde Festival. »Men det bliver uden guldjakkesæt og nøgne damer,« siger frontmand Michael Poulsen.

Michael Poulsen og Volbeat åbner Roskilde Festival i eftermiddag. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sidste år på Roskilde Festival spillede danske Volbeat et brag af en koncert, der fik de fleste anmeldere op af stolene, og mange mente, at de burde have åbnet festivalen i 2006. Det har de til gengæld fået lov til i år, og selvom de fire fyre adskillige gange før har stået foran 30.000-35.000 mennesker på andre festivaler, er det for forsanger og guitarist Michael Poulsen alligevel noget særligt at stå på Orange scene.

»Vi har jo alle sammen på et eller andet tidspunkt stået og drømt os op på den der scene. Vi glæder os enormt meget, og vi har også snakket med andre kunstnere, der har optrådt på Orange Scene, som siger, at det er noget helt specielt. Det har selvfølgelig noget at gøre med, at der er så sindssygt mange mennesker, og så er det rørende, at det er på dansk jord,« siger han, og fortæller at de stort set har turneret uafbrudt rundt i Europa siden februar.

Volbeat er i øjeblikket aktuel med albummet Rock The Rebel / Metal The Devil, hvorfra hittet »The Gardens Tale« med Johan Olsen fra Magtens Korridorer på gæstevokal stammer fra. Bandet spiller hård rock med aner fra metal, og Michael Poulsen håber, at de kan være med til at trække nogle af de mere hårdtslående metalband frem i lyset.

»Vi bevæger os i en genre, der er en blanding af metal, rocknroll og det lidt mere poppede, så vi rammer meget bredt, uden at vi har siddet og udtænkt en skabelon. Vi kan måske være med til at hive tungere bands indenfor metal med os, netop fordi vi har det udtryk, vi har. Ikke fordi vi skal fremstå som frelsere, men nogle gange skal tingene bare præsenteres på en anden måde, for at andre bands kan få chancen.«

Som årets åbningsband er det nærliggende at tro, at det helt store show er linet op, men Volbeat har på ingen måde tænkt sig at lave om på sig selv for at tiltrække ekstra opmærksomhed.

»Der er mange, der har spurgt, om der kommer til at ske noget specielt. Der har vi det sådan, at vi tropper op, som vi plejer med nøjagtig samme udstyr, og vi har garanteret ikke engang nået at vaske det tøj, vi havde på i sidste weekend. Vi kan lide at holde tingene nede på jorden, og der er ingen grund til at lave et stort cirkus ud af det med strippere, stille os op i guldjakkesæt eller hvad man nu kan finde på,« siger Michael Poulsen.