»Vi er ikke bare et sejt pigeprodukt«

Velvet Volume har det seneste år rocket løs i det danske land. Men bandet har langt større ambitioner end bare at være tre seje, succesfulde rocktøser.

Velvet Volume. Fra venstre: Naomi Lachmi, Nataja Lachmi og Noa Lachmi.
Læs mere
Fold sammen

Hver for sig er Noa Lachmi, Naomi Lachmi og Nataja Lachmi blot tre almindelige gymnasiepiger, der deler samme dybe øjne, efternavn og hang til sort. Men sammen udgør de det fremadstormende rockband Velvet Volume.

De to 18-årige tvillingesøstre Noa Lachmi og Naomi Lachmi og deres lillesøster Nataja Lachmi på 16 år dannede Velvet Volume tilbage i 2013, men det seneste år har musikkarrieren for alvor taget fart.

Hen over efteråret og vinteren har de tre søstre både optrådt til Kronprinsparrets Priser, Gaffa Prisen og P6 BEAT rocker Koncerthuset og varmet op for Go Go Berlin og The Raveonettes.

Hvad har været det største musikalske øjeblik for jer i 2015?

»Jeg vil sige P6 BEAT rocker Koncerthuset. Det var sindssygt,« siger Noa Lachmi.

Der er enighed over linjen.

»Det var virkelig den største sal, vi nogensinde har spillet i. Salen var så stor,« siger Nataja Lachmi begejstret om deres optræden 5. december.

»Det var nok også det bedste publikum, vi nogensinde har spillet for. Allerede da vi gik ind, var folk helt vilde over, at vi skulle spille. Til sidst rejste de sig også op og gik helt amok. Det var fantastisk,« siger Noa Lachmi.

»En perfekt afslutning på året,« indskyder Naomi Lachmi.

2015 har i det hele taget været et år med en række stående klapsalver. Som Noa Lachmi selv beskriver det, har der været »en pæn opadgående kurve« i deres musikkarriere.

»Det helt fantastiske er, at hver gang vi havde lavet et show, som vi syntes var helt vildt, så skete der det, at næste show var endnu vildere. Lige for tiden er det kun blevet større for os,« siger hun.

Første gang, bandet rigtig kom op på scenen og ud over kanten, var til Danmarks Grimmeste Festival 2013. Her tog Noa Lachmi sagen i egen hånd, for der skulle ske noget. Bandet skulle ud med musikken.

»Jeg gik ind på en helt masse festivalers hjemmesider og skrev til dem, om vi ikke måtte spille der. Roskilde Festival, Smukfest, dem alle sammen. Jeg vidste slet ikke, hvordan sådan noget hang sammen. Jeg gjorde det bare. Jeg skrev også til Den Grimmeste, og et halvt år efter fik vi et svar, om ikke vi ville komme og spille. Vi var helt vilde. Vores forældre kørte os derud, og vores mor skulle lege manager. Hun stod i billetlugen og sagde, at hun kom med et band, der skulle spille,« siger Noa Lachmi. »

Pigerne bryder kollektivt sammen af grin.

»Det er en vildt sjov historie. Jeg kan tydeligt huske, hvordan vi kom derud, og folk troede, at vi var den største joke i hele verden. Tre skolepiger og deres mor,« siger Naomi Lachmi.

Det var sommeren 2013. Tre år efter, når vi skriver sommeren 2016, skal Velvet Volume spille på Northside Festival i hjembyen Aarhus.

»Sidste år var jeg hegnvagt på Northside, så det bliver et sjovt skridt at tage, når jeg næste år er en af de musikere, der skal spille,« siger Noa Lachmi.

Anderledes Japan

For Naomi Lachmi og Nataja Lachmi var Northside Festival den første festival, de nogensinde var på.

»Jeg har selv været på festivalen, stået til koncerterne og tænkt på, hvordan det ville være at spille på scenen. Nu sker det. Det er ret fedt,« siger Naomi Lachmi.

Hvad drømmer I om i jeres musikkarriere?

»Vi vil gerne kunne leve af at være musikere. Vi vil optræde i hele verden og blive store rockidoler for andre, på samme måde, som vi selv har rockidoler,« siger Noa Lachmi.

Selv om der er mange steder, søstrene drømmer om at spille, er der særligt ét land, der tiltrækker dem. Japan.

»Vi synes, at det er et fedt og anderledes land. Det er ikke bare den klassiske metaltour gennem USA,« siger Noa Lachmi.

»Japan har en fascinerende musik- og fankultur,« siger Naomi Lachmi.

»The Runaways blev kæmpestore derovre, og vi har rigtig meget lyst til at gøre det samme som dem,« tilføjer Nataja Lachmi og smågriner.

Hårdt arbejde

At de tre er søstre, tænker de sjældent over.

»Det positive er, at vi måske har lettere ved at tale sammen, og vi kan være meget ærlige. Det kan også være negativt at være så meget sammen, fordi vi også kan få spat af hinanden, men jeg ved heller ikke, hvordan det er bare at være venner og spille sammen. Vi har ikke prøvet andet,« siger Nataja Lachmi.

Ikke desto mindre har publikum og medierne bidt særligt mærke i, at de netop er tre unge piger – og søstre.

»Det er først nu, da vi er begyndt at spille til større koncerter, at vi er blevet opmærksomme på, at det er lidt anderledes. Da vi startede var det jo bare, fordi vi gerne ville spille,« siger Nataja Lachmi.

»Mange tror, at vi kun har spillet i et halvt år, og at vi bare er blevet hypet på grund af vores udtryk, men vi har virkelig arbejdet hårdt for det. Folk må ikke tro, at det bare går godt for os, fordi vi har nogle gode folk omkring os. Vi er ikke bare et sejt pigeprodukt eller en døgnflue,« siger Noa Lachmi, der særligt ønsker at slå én ting fast:

»Nej, vi er ikke mandehadere eller feminister, bare fordi vi er tre piger, der spiller rock.«