Vi er de gode hackere - giv os en masse bitcoins

Hackergruppen, der har angrebet HBO, fremstiller i en afpresningsvideo sig selv som gode hackere, der blot ønsker en form for løn for de seks måneder, som det har taget dem at få fat i materiale fra HBO - heriblandt plottet i »Game of Thrones«.

Pilou Asbæk i sin rolle som Euron. Pressefoto: HBO Fold sammen
Læs mere

Kære Richard Plepler

Jeg er Mr. Smith, og jeg har den ære at informere dig om - på vegne af mine kollegaer -  at vi har haft succes med at trænge ind i dit store netværk.

Sådan lyder de indledende ord i en video, der er stilet til HBOs administrerende direktør og angiveligt lavet af den gruppe af hackere, der aktuelt afpresser den amerikanske betalingskanal, TV-producent og streamingtjeneste.

Hackerne har selv offentliggjort videoen, som man blandt andet kan se på det amerikanske site Mashable.

Stilen er enkel. Hvid skrift, der ruller over en sort baggrund - tilsat underlægningsmusik, der stammer fra »Game of Thrones« og et enkelt kort besøg af The Night King fra samme serie. Mere om det senere.

Videoen blev lækket mandag sammen med nogle af de andre filer fra HBO, som hackergruppen har fået fat i. Ifølge hackerne selv har de i alt stjålet 1,5 terabyte data, som blandt andet skulle tælle nye programmer og afsnit af TV-serier, følsomme mails, kontrakter, budgetter, regnskaber, strategiske planer, mulige beviser på skatteunddragelse og skuespilleres private telefonnumre og kontaktoplysninger.

Det er hackergruppens andet læk af materiale, som de erhvervet sig under deres cyberangreb mod HBO. Gruppen offentliggjorde i sidste uge kommende afsnit af serierne »Ballers« og »Room 104« samt det fjerde afsnit i den aktuelle syvende sæson af »Game of Thrones«, men det var for offentligheden uklart, hvad deres motivation egentlig var.

Det står nu klart.

Hackerne vil have løn for de omkring seks måneder, som de ifølge afpresningsvideoen har brugt på at hacke HBO. Gruppen oplyser, at de tjener mellem 12 og 15 millioner dollars om året, og at deres aktiviteter på årlig basis typisk tæller to meget store angreb som det aktuelle mod HBO.

»I betaler vores salær for seks måneder i bitcoins, og så forsvinder vi fra jeres åsyn,« skriver hackerne, som opfordrer til, at HBO ser dem som en post på budgettet på lige fod med eksempelvis marketing.

»Vores motiver er ikke politiske eller økonomiske (selvom vi hader Trump ligesom andre amerikanere gør). Det er som en leg for os, vi nyder at få fat i data. Penge er ikke vores hovedformål,« skriver hackergruppen i videoen, hvor de beskriver sig selv om »whitehat hackers« og hævder, at de er til at stole på.

De frabeder sig at blive sammenlignet med »blackhats« som hackerkollektivet Dark Overload, der tidligere på året havde held med at afpresse Netflix og få dem til at betale omkring 50.000 dollars, hvilket dog ikke afholdte Dark Overload fra efterfølgende at offentliggøre de kommende afsnit af Netflix-serien »Orange is the New Black«, som de brugte som pressionsmiddel.

Afpresningsvideoen indeholder også lidt smigrer til HBO:

»HBO er pioner på TV-området på verdensplan og ønsker ikke at ændre den situation. Derudover fremmer HBO demokrati, kvinders rettigheder, frihed og retfærdighed i verden og at miste dette lederskab vil være smertefuldt og katastrofalt.«

På trods af, at hackergruppen i sidste uge offentliggjorde det fjerde afsnit af den aktuelle sæson af »Game of Thrones«, virker det ikke til, at de er i besiddelse af de resterende færdiggjorte afsnit.

»I har skjult GOT7 (Syvende sæson af »Game of Thrones«, red.) meget omhyggeligt, så den kan vi ikke finde på grund af tidspres på trods af, at vi er meget tæt på. Vi har i stedet lavet en lille miniserie af GOT7, til jer, som vil kunne chokere hele verden!!!,« skriver hackergruppen i videoen og gør det klart, at de er i besiddelse af så meget materiale fra »Game of Thrones«, at de både kan afsløre plottet i den syvende sæson og ødelægge HBOs arbejde med den ottende og sidste sæson.

Lækket af det fjerde afsnit ser i øvrigt ikke ud til at have påvirket seertallene i negativ retning. I hvert fald ikke på den amerikanske betalingskanal HBO, hvor de får premiere. Her var der i følge Vanity Fair et rekordstort antal seere søndag aften amerikansk tid, da 10,2 millioner mennesker så med.

HBO har ifølge nyhedsbureauet Reuters bekræftet, at man sammen med myndighederne og diverse sikkerhedseksperter arbejder på at opklare sagen, og at HBO ikke har indtryk af, at hackere har fået adgang til hele virksomhedens emailsystem.

Afpresningsvideoen slutter med et billede af The Night King fra »Game of Thrones« og et valg mellem to mottoer, der kun giver mening for seriens fans:

»Winter is coming - and HBO is falling« eller »Winter is coming - and HBO is standing & everlasting«.