Vesterbro er den mest populære bydel

Vesterbro er de seneste år tordnet frem og har siden 2000 været Københavns mest populære bydel. Hvorfor?

Sønder Boulevard på Vesterbro. Foto: Christian Als Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vesterbro er populær. Siden 2000 har bydelen udviklet sig til den mest populære københavnske bydel, og befolkningen er vokset med 14 procent. Det er den største befolkningstilvækst i Københavns bydele. Til sammenligning er Nørrebros befolkning i samme periode blevet forøget med to procent.

Nicolai Glad, ejendomsmægler i Nybolig Frederiksberg/Vesterbro, har fulgt med i hvilke områder, der har været de rigtige og hippe steder at bo. Og han genkender billedet af, at Vesterbro er efterspurgt.

»I øjeblikket oplever vi faktisk, at Vesterbro er mere populært end Frederiksberg, og det er relativt nyt, at tingene går hurtigere på Vesterbro, end de gør på Frederiksberg. En del af dem som køber på Vesterbro, bor der i forvejen, og det betyder jo at folk er glade for at være der, siden de bytter den ene bolig ud med den anden,« siger han.

Ligesom Vesterbro har haft en lang og opadgående kurve gennem 00erne og er den mest populære bydel lige nu, var det i 90erne Nørrebro, der tiltrak folk.

Vesterbro er beboernes kæledægge
I dag er Vesterbro den københavnske bydel med den største andel børn under seks år, hvilket også er udtryk for, at bydelen ikke kun er de unge og studerendes foretrukne sted at bo, men også småbørnsfamiliers. Vesterbros generelle popularitet kommer ikke bag på livsstilsekspert Henrik Byager, som mener, at Vesterbro er blevet en kombination af Østerbro og Nørrebro efter en vellykket indsats med kvarterløft, by- og boligrenoveringer.

»Vesterbro har lidt af begge dele, og kan tiltrække folk som ellers ville have gået et af de to steder hen,« han. Ifølge livsstilseksperten tiltrækker Vesterbro især unge mennesker, studerende og den kreative middelklasse, fordi Vesterbro giver følelsen af storby og autenticitet, samtidig med at der også er grønne områder, hvis man vil en tur ud med barnevognen.

»Hvor Østerbro for mange fremstår som bedsteborgerligt, stift og dødt, så har Vesterbro et mere vitalt ry, og det er der mange, som finder attraktivt. Så der er mange ting, der taler for, at Vesterbro er blevet en kæledægge. Vi må se, hvor længe det nu varer, for alting har jo sin tid,« siger Henrik Byager.