Verdensstjerne åbner op om mørkt kapitel i sit liv: »Jeg græd, mens de holdt mig nede«

I 1990erne blev den kendte celebrity Paris Hilton sendt på kostskole af sine forældre. Sent om natten oplevede hun det, der ifølge Hilton »helt sikkert« var seksuelt overgreb.

Paris Hilton beskriver, at det, hun beskriver som seksuelle overgreb, angiveligt skete flere gange. Arkivfoto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun er grådkvalt i videoen.

Paris Hilton – arving til et hotelimperium og i mange år fast inventar på den røde løber – fortæller om det, der skete, da hun som barn blev sendt på kostskole.

Det var hendes forældre, der traf valget om at flytte hende til en kostskole i den amerikanske delstat Utah, hvor hun tilbragte et år som teenager.

Det skete angiveligt sent om natten, fortæller hun i videoen, der er en del af en længere artikel i The New York Times.

Det var omkring klokken tre eller fire om natten.

»De kom og tog mig selv og andre piger ind i et rum, hvor de lavede medicinske undersøgelser,« siger hun.

»Det var ikke engang en læge, det var nogle forskellige medarbejdere, som lagde os på et bord og stak fingrene op i os. Jeg ved ikke, hvad de gjorde, men det var helt bestemt ikke en læge. Det var virkelig skræmmende.«

»Græd, mens de holdt mig nede«

Hun fortæller, at hun i mange år har fortrængt, hvad der angiveligt skete. Dog fortalte hun også om sin oplevelser af skolen sidste år, hvor hun berettede om, at hun var »traumatiseret« efter at have gået på skolen. Bare ikke i samme detaljegrad.

»Når jeg ser tilbage på det som voksen, var det helt sikkert seksuelt overgreb,« siger hun i den aktuelle video.

Efterfølgende har hun delt en række tweets, hvori hun føjer flere ord til, hvad hun oplevede. Og hvad der ligger til grund for, at hun fortæller historien nu.

Hun skriver, at hun var i søvnunderskud og stærkt medicineret, når hun om natten angiveligt blev hentet ind til de såkaldte undersøgelser.

»Jeg forstod ikke, hvad der skete,« skriver hun:

»Jeg græd, mens de holdt mig nede og sagde 'nej'. De svarede bare: 'Hold kæft. Vær stille'.«

Det var angiveligt noget, der skete flere gange.

»Jeg græder, mens jeg skriver dette, fordi ingen, især et barn, skal misbruges seksuelt. Min barndom blev stjålet fra mig, og det smerter mig, det sker stadig for andre uskyldige børn,« skriver hun.

Det var skolen Provo Canyon School i delstaten Utah, hun gik på. Udover at være en kostskole er det et behandlingscenter for piger, der har et »kompliceret mentalt helbred og adfærdsmæssige sundhedsudfordringer«, fremgår det af skolens hjemmeside.

Hun kræver af United Health Services – en af USAs største leverandører af hospitaler og sundhedstjenester – at skolen bliver lukket senest 1. april. Det gør hun med en budskab om, at United Health Services skal stoppe med at »prioritere profit over mennesker«.