Verdens næstbedste kok hedder Jeppe

Jeppe Foldager har vundet sølv ved det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or, der blev afholdt i Lyon.

Siden august har Foldager (th) været købt fri fra sin daglige arbejdsplads Søllerød Kro for at kunne hellige sig forberedelserne til VM i kogekunst på onsdag sammen med assistent Christoffer Brink fra Geranium. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kokken Jeppe Foldager er den anden bedste i verden til at tilberede pighvar og hummer til forret og oksemørbrad suppleret med indmad som hovedret.

Det fik han onsdag aften dommernes ord for ved det uofficielle kokke-VM i Lyon.

Den franske deltager tog guldet, mens Japan blev nummer tre.

27-årige Jeppe Foldager har indtil for nylig forkælet gæsterne på Søllerød Kro, men fremover skal han arbejde på en endnu ikke offentliggjort restaurant i hovedstaden.

Foldager har haft kokken Christoffer Brink med i Frankrig som assistent. Christoffer Brink har sin daglige gang på restauranten Geranium, hvor han arbejder sammen med en tidligere dansk vinder ved Bocuse d’Or, Rasmus Kofoed, som fik den prestigefulde pris i 2011.

Forud for konkurrencen har de to danskere lavet menuen omkring 50 gange for at forberede sig.

24 lande deltager i årets Bocuse d’Or, og i dommerkomiteen sidder en repræsentant for hvert land. Den danske dommer er John Kofod, der også selv har vundet sølv ved kokkekonkurrencen.