Verden!

Henrik VIII rehabiliteret i ny TV-serie

Elizabeth Hurley. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Han pralede af at have »nogle gode lægge« og blev af en samtidig beskrevet som »den smukkeste potentat«. Alligevel er Henrik VIII af Englands mest kendte skuespillere i over et århundrede blevet fremstillet som en tykmavet potentat, hærget af gigt. Nu får han en renæssance. Det sker i den nye TV-serie The Tudors, hvor JONATHAN RHYS MEYERS spiller monarken som en 1600-tals udgave af nutidens TV-mobster Tony Soprano. I dramaet, indspillet i Irland for 150 mio. kr. og godt fyldt med nøgenscener og sex, fremstilles han som en ung atletisk og fyrig »hypersexet hjerteknuser, hvis fysiske udstyr ændrede historiens gang«. Britiske historikere, der har set stykket, mener dog, at producerne er gået for langt. Brett Dolman, kurator for det britiske kongeriges slotte, påstår, at der ikke er noget som helst bevis for, at Henrik VIII kun var ude på at få så meget sex som muligt.

DNA afslører spyttende politimand

DETECTIVE CHIEF, blev sur på sin nabo, der åbnede en hundepleje-salon, hvor hundene gøede, og kunderne parkerede foran hans hus. Så sur, at han spyttede på 23 af bilerne. Og så blev han fyret.

Hurleys bryllupsgæster i indisk tøj

ELIZABETH HURLEY, der i marts gifter sig med sin indiske ven Arun Nayar, har planlagt seks bryllupsceremonier i såvel Indien som i England. Gæsterne i Indien, bl.a. parret Beckham og Sir Elton John, forventes at bære indisk dress. Britiske gæster har fået en indbydelse, der har dress codes som: »Black Tie« og »Glamourøst og afslappet«. Der er ikke, skriver Daily Telegraph, plads til Jaeger-udsalgs-kjoler« eller udtryk som »kjolen er rædselsfuld, men det var alt, hvad de havde i min størrelse«.

Man kan aldrig være for forsigtig

Det mener i hvert fald Englands russiske milliardær ROMAN ABRAMOVICH. I lyset af mordet på hans landsmand, Litvinenko, har han sat samtlige sine fem lystyachter i højeste beredskab, så han kan vente til sidste øjeblik med at vælge hvilken af dem, han vil sejle ud med. Hans nyeste, The Eclipse, der for tiden bliver bygget i Tyskland, er 550 fod lang, har to helikopter-landingspladser, en undervandsbåd og en biograf. Besætningen - 50 mand.

Ny begravelsesform: Retur til afsender

DEN KRISTNE UDVEJ hedder en ny udstilling i Exeter i England, hvor arrangøren, Biskoppen af Bristol, den ærværdige pastor Mike Hill, viser nye måder, hvorpå man kan sige farvel til en afdød. Den nuværende metode er alt for traditionel, siger han. Blandt udstillerne er pastor Paul Sinclair, grundlægger af firmaet »Motorcykel-begravelser«. Han kan derfor køre en afdød motorcykel-fan til graven, liggende i en kiste i sidevognen. Han har foretaget 36 utraditionelle begravelser til priser fra 900 til 1.800 pund. Church of England anerkender ikke disse former for bisættelse og slet ikke den, hvor den afdødes aske sendes til himmels i en stor fyrværkeri-raket.