»Venstre vil ødelægge DR's radiokanaler«

Venstres forslag om slukke for P3 på FM-båndet og udbyde frekvensen er "så langt ude," at DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen har svært ved at forholde sig til det.

Michael Christiansen, bestyrelsesformand i DR Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et forslag fra Venstre om at fjerne DRs P3 fra FM-båndet i 2011 og udbyde frekvensen til kommerciel radio bliver mødt med hovedrysten hos formanden for Danmarks Radios bestyrelse, Michael Christiansen.

Han er målløs over, at Venstre vil henvise de 2,3 mio.ugentlige P3-lyttere til DAB-radioen flere år forinden, at det analoge FM-bånd slukkes i 2016 og erstattes af det digitale radionet DAB.

Læs også:
Venstre vil slukke for P3 på FM

-  Venstres forslag er et slet skjult forsøg på at ødelægge DRs radiokananaler. Det er et sammenhængende koncept, hvor der er noget for dem, der er til ordet, og til den klassiske musik, men også til dem, der er til moderne dansk musik. Forslaget lader fuldstændig hånt om den moderne danske musik ved at flytte den over til DAB på et tidspunkt, hvor der ikke er tilstrækkelig dækning, siger Michael Christiansen.

Regeringen har tidligere meddelt, at man vil udbyde P2s frekvens for at skabe mulighed for et brud på DRs altdominerende position på radiomarkedet. Men i dagens Berlingske Business foreslår Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby, at det i stedet bliver P3, som udbydes.

- Det er mere naturligt. P2s indhold er ikke og skal ikke være kommercielt bæredygtigt, siger Ellen Trane Nørby.

Tror ikke på flere annoncører

Michael Christiansen siger, at han ikke tror på, at der kommer flere annoncører til de kommercielle radiostationer ved at ødelægge DR.

- At erstatte P3 med en mere eller mindre ligegyldig, udenlandsk radiokanal - det kan jeg ikke tage alvorligt. Vi vil gerne være med til at drive DAB frem, ligesom vi har drevet det digitale TV-signal frem. Men ingen har fundet på at lukke DR1 eller DR2 ned på det analoge net, før alle overgik til det digitale TV-signal. Det er så langt ude, at jeg har svært ved at forholde mig til det, siger Michael Christiansen.

Ifølge Ellen Trane Nørby vil en overflytning af P3 til DAB betyde, at flere danskere vil lukke ørerne op for digital radio.