Venstre: DR skal stadig slankes, og Radio24syv skal bestå

Public Service-udvalgets rapport byder på spændende scenarier, men ingen oplagte løsninger, mener Venstres medieordfører, Britt Bager.

Venstres medieordfører, Britt Bager, mener ikke, Public Service udvalgets rapport ændrer på, at der er brug for et slankere DR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg synes, det er fem meget spændende - og meget forskellige scenarier, vi kan bruge som input til den politiske diskussion, der kommer nu,« siger Venstres medieordfører, Britt Bager, om den nye rapport fra Public Service-udvalget.

Udvalget præsenterede mandag formiddag sin længe ventede rapport, der bl.a. rummer fem forskellige scenarier til fremtidens håndtering af public service-forpligtelsen. Blandt forslagene indgår salg af TV2, lukning af Radio24syv og en styrkelse af DR.

Men en styrkelse af DR står på ingen måde på Venstres dagsorden, fastslår Britt Bager.

»Vi ønsker stadig et slankere DR, og jeg kan ikke se, hvordan rapporten skulle ændre på det. Jeg har endnu ikke haft lejlighed til at drøfte den med mine politiske kolleger, men jeg tror ikke, rapporten har ændret partiernes holdning på det område,« siger hun.

Derimod er hun positiv over for forslaget om at sælge TV2.

»Salg af TV2 har jeg altid været åben over for. Men det kræver dels, at vi får indkapslet de to EU-domme, der helt praktisk er en forudsætning for, at et salg kan lade sig gøre. Dels er det meget vigtigt, at vi sikrer, at regionerne bliver ved med at være stærke. TV2 regionerne må på ingen måde gå svækkede ud af et salg. De skal tværtimod helst styrkes.«

Forslaget om at lukke Radio24syv, når koncessionen udløber i 2019, kan hun ikke gå ind for.

»Jeg kan slet ikke se et scenarie for mig, hvor Radio24syv ikke skal være en del af public service - de har gjort det fremragende. Jeg synes tværtimod, at vi skal gå den anden vej og sige, at public service godt kan være noget, flere aktører byder ind på. Det hele behøver ikke ligge hos DR. Jeg kunne f.eks. godt se for mig, at vi får 24syv TV eller DK4 TV som en public service-station,« siger Britt Bager.

Britt Bager havde gerne set en anden sammensætning af udvalget, hvor otte ud af de 10 medlemmer har en baggrund i DR, men umiddelbart mener hun ikke, den skæve sammensætning har givet udvalgets arbejde så meget slagside, at resultatet ikke kan bruges.

»Jeg ser ikke et enkelt af de fem scenarier som super iøjnefaldende. Men jeg kunne godt se nogle kombinationsmuligheder,« siger hun og uddyber:

»Jeg mener godt, man i højere grad kan lægge nogle af DRs nuværende kerneforpligtelser ud til andre aktører. Men vi kommer nok ikke til at lægge alle DRs nuværende 3.6 mia. kroner ud i en samlet pulje, som alle kan søge, sådan som det fremlægges i et af scenarierne.«