Værdifuldt skrald

En frisør gjorde for nylig et værdifuldt fund i en skraldespand i en baggård i det centrale Berlin: Tophemmelige papirer om den tyske Bundesbanks sikkerhedssystemer og pengeskabe lå blandt æbleskrog, wienerbrød og gamle aviser.

»Da jeg ville smide mit affald ud, lagde jeg mærke til en plasticpose med skitser over banken,« siger den forbløffede 26-årige mandlige frisør til avisen Bild.

Frisøren kunne med sit fund få et detaljeret indblik i, hvordan bankens sikkerhedssystem fungerer – der var endda oplysninger om tykkelsen på døren til pengeboksene.

En repræsentant fra Bundesbank bekræfter historien over for Bild og tilføjer, at banken nu er i gang med at finde frem til, hvordan tegningerne er havnet i skraldespanden. Hun siger, at hun ikke tror på, at en uhæderlig person ville have haft mere held med at bryde ind i banken med sikkerhedsplanerne i hånden end uden.

Den tyske Bundesbank, der i år fejrer sit 50. jubilæum, har været en af grundpillerne i Tysklands økonomi siden afslutningen af Anden Verdenskrig.