Usikker drøm om fremtiden

»Forvarsel« er en mystisk og overnaturlig thriller, der vikler sig ind i et så kompliceret plot, at den ikke selv kan finde hoved eller hale i det. Til gengæld lyser Sandra Bullock op i en sjælden karakterrolle.

Er du enig?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Fremtiden har det med at blive til nutid, der bider én i halen, hvis man forsøger at blande sig i den. Det har vi efterhånden set i utallige film, og »Forvarsel« er ikke anderledes.

I filmen vågner Linda en morgen op til en tilsyneladende ganske almindelig dag, hvor hun følger sine to små piger i skole. Men dagen ændrer sig til at blive katastrofal, da hun får at vide, at hendes mand er død i en trafikulykke, og ramt af sorg må hun begynde at forberede sig på et liv uden ham. I hvert fald lige indtil hun vågner igen den følgende morgen, for da er han i live. Har det hele bare været en ond drøm, eksisterer hun i flere virkeligheder påén gang eller er hun bare ved at blive skør?

Det er spørgsmål, man selv må vurdere, men derfra bliver det i filmen et kapløb med tiden om at kunne forhindre ulykken og bare navigere rundt i, hvilken dag det er.

Parallelt med de overnaturlige elementer er »Forvarsel« også en historie om et par, der langsomt og umærkeligt er gledet fra hinanden, til de en dag står som to fremmede. Og spørgsmålet er, om de kan finde tilbage til det forhold, de engang havde.

Den realistiske parforholdshistorie danner en solid bund for thriller-delen, og uden den ville »Forvarsel« være ilde stedt. Plottet er så fortænkt, at filmen selv har svært ved at finde hoved og hale i, hvad den egentlig vil. Og helt gennemarbejdet er springene frem og tilbage i tid ikke.

Til gengæld er det rart at se Sandra Bullock i rollen som Linda i en sjælden karakterrolle. Fra mest at have bevæget sig inden for den lette komediegenre viser hun her, at hun faktisk er en udmærket skuespiller. Hendes præstation gør, at man lever med i hendes forvirring over, hvad der sker, og det er i høj grad hendes fortjeneste, at »Forvarsel« på trods af mange løse ender lige holder hovedet nok oven vande til at komme i havn.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse