Ungt teatertalent debuterer i Jussi-film

30-årige Johanne Louise Schmidt slår til daglig sine folder på Det Kongelige Teater. Nu er får hun sin første filmrolle i den næste film om Afdeling Q, »Fasandræberne«.

Skuespiller Johanne Louise Schmidt har til daglig sin gang på Det Kongelige Teater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver den talentfulde 30-årige skuespiller, Johanne Louise Schmidt, der får rollen som den uortodokse og excentriske sekretær, Rose, i de næste tre filmatiseringer af Jussi Adler Olsens kriminalromaner om Afdeling Q. Det oplyser filmselskabet Zentropa.

Den første af de tre film er "Fasandræberne", hvor Johanne Louise Schmidt skal spille sammen med bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Søren Pilmark og Pilou Asbæk. Den ventes at få premiere i efteråret 2014.

Johanne Louise Schmidt blev udvalgt til rollen efter flere måneders casting. Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 2009 og fik sit store gennembrud i sommer, hvor hun begejstrede anmelderne i rollen som Agnès i "Fruentimmerskolen" på Grønnegårds Teatret.

Siden hun blev færdig på teaterskolen, har hun været fastansat på Det Kongelige Teater, de seneste tre år bl.a. som medlem af Det Røde Rum, hvor hun har haft bærende roller i "Det Gode Menneske fra Sezuan", "Sonetter", "Macbeth" og "Kagefabrikken". Lige nu kan hun ses i forestillingen "White Girl". I 2010 modtog hun en Reumert Talentpris.

Tvillingemord

"Fasandræberne" bliver Johanne Louise Schmidts debut på det hvide lærred. Optagelserne til filmen er allerede gået i gang. Manuskriptet er af Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, mens Mikkel Nørgaard instruerer – det samme hold, der stod bag den første Afdeling Q-film, "Kvinden i buret".

Når Johanne Louise Schmidt først nu præsenteres som Rose, skyldes det, at figuren ikke er med i "Kvinden i buret" – hverken bogen eller filmudgaven. Men fra og med "Fasandræberne" bliver Rose en del af det faste persongalleri og skal fremover danne trekløver med Carl Mørck og Assad i Afdeling Q.

I "Fasandræberne" lander en gammel sag fra 1994, hvor et tvillingepar findes brutalt myrdet i et sommerhus, på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord. Dengang pegede politiets efterforskning i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen blev lukket, da en lokal outsider erklærede sig skyldig og dømmes for mordene.

20 år senere indser Carl Mørck hurtigt, at noget er galt, og sammen med sin assistent Assad og deres nye sekretær Rose kaster han sig ud i en hæsblæsende jagt på fortidens hemmeligheder.