Underholdningsorkestret spiller igen

Det nedlagte underholdningorkester kan opleves igen ved en støttekoncert 1. februar, med dirigenten Adam Fischer og sopranen Henriette Bonde-Hansen. Indtægterne skal supplere den igangværende netindsamling, der endnu er langt fra målet.

Mozarts symfoni nr. 25 i G-mol, koncertarie »Exsultate Jubilate« og symfoni nr. 35 i D-dur er på programmet, når Underholdningsorkestret med Adam Fischer (billedet) og sopranen Henriette Bonde-Hansen giver koncert 1. februar. Foto: Jeppe Michael Jensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DRs nu nedlagte underholdningsorkester kæmper fortsat for sin overlevelse, og 1. februar bliver der efter planen igen mulighed for at opleve orkestret med chefdirigent Adam Fischer på podiet og Mozart på programmet. Nemlig ved en støttekoncert i Konservatoriets Koncertsal kl. 16.00 med sopranen Henriette Bonde-Hansen som solist.Koncerten er arrangeret af den arbejdsgruppe med komponisten John Frandsen i spidsen, der siden jul har arbejdet på at genrejse orkestret.

»Koncertsalen er booket, og alle medvirkende optræder gratis. Nu mangler vi bare at få grønt lys fra DR,« siger han og uddyber:

»Selv om DR ikke længere selv benytter musikerne, har de stadig nogle rettigheder til at sætte grænser for, hvad de kan medvirke i inden for rammerne af deres fratrædelsesordninger.«

Han anser det dog blot som en formssag, og efter et møde med DR fredag regner han med, at billetterne kan sættes til salg senest mandag.

Indtægterne fra koncerten vil blive lagt oven i den indsamling på nettet, der blev sat i gang kort før nytår, og hvis mål er at nå mindst tre millioner kroner inden udgangen af januar.

Endnu er indsamlingen dog kun nået op på knap én million kroner, og de godt 2.000 bidragydere er langt fra de flere end 40.000, der i sin tid på Facebook skrev under på, at de ønskede Underholdningsorkestret bevaret.

Betragter indsamlingen som en succes

John Frandsen erkender da også, at hverken beløb eller antal bidragydere lever helt op til forventningerne. Alligevel betragter han indsamlingen som en succes.

»Vi skal nok nå målet,« siger han. »Dels fordi nogle af de større donationer, vi har fået, rent teknisk ikke har kunnet komme med i indsamlingen på nettet. Dels fordi vi oplever, at indsamlingen har affødt en levende debat på Facebook, der viser en meget passioneret opbakning til orkestret. Vi har fået tilkendegivelser fra flere store spillere, som vi helt sikkert ikke havde fået uden indsamlingsinitiativet.«

Endelig står og falder projektet ikke med, om man når de tre mio. kroner i netindsamlingen, understreger John Frandsen.

»Det afhænger lige så meget af, at vi på længere sigt kan lave et solidt forretningsgrundlag. Og vi er i kontakt med flere større potentielle bidragydere, bl.a. Københavns Kommune, der har foreslået en underskudsgaranti på 500.000 kroner. Samt flere kommercielle spillere fra erhvervslivet, der selv har henvendt sig. Og vi er interessede i at tale med alle.«

Koncerten 1. februar er kun den første i en række af planlagte aktiviteter. Ud over de klassiske koncerter er en række rytmiske koncertinitiativer med den britiske dirigent David Firman på tegnebordet.

Indsamlingen til Underholdningsorkestret findes på kickstarter.com – søg: Folkegaven.