UnderholdningsOrkestret skal undervise børn i Mozart

Københavns Kommunes har afsat foreløbig 250.000 kroner til et samarbejde med det tidligere DR UnderholdningsOrkester, som skal lære musikskoleelever om Mozart.

Det nu nedlagte DR UnderholdningsOrkestret er genopstået som Danmarks Underholdningsorkester, som bl.a. har fået til opgave at undervise musikskoleelever i København i Mozort. Arkivfoto: Jonas Skovbjerg Fogh Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elever i Københavns Kommunes Musikskole får næste år mulighed for at lære om, høre og spille musik af ét af musikhistoriens helt store vidunderbørn, Wolfgang Amadeus Mozart. Og det af absolutte eksperter på netop det felt, nemlig Danmarks UnderholdningsOrkester, det tidligere DR Underholdnings­Orkestret.

Det er resultatet af en samarbejdsaftale til foreløbig 250.000 kroner, som Københavns Kommunes kultur- og fritidsudvalg netop har indgået med orkestret.

Projektet afvikles i skoleåret 2015-2016, hvor orkestret skal afholde tre eller fire workshop-weekender for forskellige hold af musikskolens elever med ca. 30 deltagere pr. gang.

De unge musikere får både lejlighed til at stifte bekendtskab med Mozarts brevvekslinger, lytte til den musik, han komponerede, da han var på deres alder, og ikke mindst selv spille musikken og afslutte med en koncert sammen med professionelle musikere.

»I mine øjne har det hele vejen igennem været oplagt at udnytte UnderholdningsOrkestrets faglighed og evner til at bidrage til og styrke den københavnske musikskole,« siger Venstres medlem af udvalget, Michael Gatten.

Han tog allerede i januar initiativ til et samarbejde mellem Københavns Kommune og det lukningstruede orkester som led i bestræbelserne for at bevare orkestret, der med chefdirigent Adam Fischer i spidsen ikke mindst er berømt netop for sine Mozart-fortolkninger.

I forlængelse af det initiativ udarbejdede Danmarks UnderholdningsOrkester et oplæg til samarbejde med musikskolen til et samlet beløb på en halv million kroner.

»Vi er glade for, at Københavns Kommune nu har støttet projektet med de første 250.000 kroner, og så har man lavet en indstilling om at bevilge resten i næste budgetår,« siger orkestrets projektleder, Stine Nissen, og tilføjer:

»Det her projekt alene redder ikke orkestrets fremtid, men det er et meget vigtigt skridt på vejen. Hvis vi skal redde orkestret, skal vi ud at sælge produkter. Og det her er ét af dem,« siger Stine Nissen.