Ulf Pilgaard blev hyldet på scenen af Dronning Margrethe

Når dronningen møder dronningen. Ulf Pilgaard er på scenen for sidste gang i Cirkusrevyen på Bakken. Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En æra er forbi.

For denne søndag aften har 80-årige Ulf Pilgaard netop spillet sin sidste forestilling efter 40 sæsoner i Cirkusrevyen.

Det blev markeret på kongelig vis – bogstavelig talt, for til Ulf Pilgaards tydelige overraskelse og publikums jubel kom dronning Margrethe på scenen og trykkede hans hånd i slutningen af revyveteranens velkendte parodi på netop majestæten.

På scenen gav dronning Margrethe 'dronningen' af revy et askebæger med monogram.

»Jeg fik simpelthen et chok! Jeg har jo talt med dronningen før, dog ikke sådan offentligt på denne her måde. Det var fantastisk. Hun har stort format, at hun gør det. Det klarer hun også lige med venstre hånd – det er søreme en dronning med format!« fortalte Ulf Pilgaard til B.T. efter showet.

Når dronningen møder dronningen. Ulf Pilgaard er på scenen for sidste gang i Cirkusrevyen på Bakken. Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Efter forestillingen gik Ulf Pilgaard af scenen til store klapsalver fra den udsolgte sal og gav med et par fugtige øjne en lille »improviseret« afskedstale.

»Jeg vil bare sige en kort tak, for nu er jeg blevet hyldet hele 176 gange hen over sommeren, så nu må det være nok,« lød det med vanligt glimt i øjet fra scenen.

»For mit eget vedkommende glæder jeg mig til at holde sommerferie og måske også lave andre ting end lige Cirkusrevyen. Og når jeg så bliver nostalgisk, så har jeg minderne at tænke tilbage på fra et fantastisk telt og et fantastisk publikum,« sluttede Ulf Pilgaard sin afskedstale.

Herefter fik revyveteranen sig en længere snak med dronning Margrethe.

En snak, Ulf Pilgaard betragter som privat, men han vil dog gerne fortælle, at det ikke var fordi dronningen kommenterede hans mangeårige parodiering af hende.

»Hun tager fra, men hun ved udmærket godt, hvad jeg har lavet. Det gode er, at vi har en dronning, der har humor – og i øvrigt også en kronprins,« lød det efterfølgende fra revystjernen til B.T.

Ulf Pilgaard er gennem sine 40 år i Cirkusrevyen blevet et uløseligt synonym med den historiske revy.

Her har han slået sit navn fast med populære parodier på kendte karakterer som Kirsten Hüttemeyer og ikke mindst Dronning Margrethe – og spillet sammen med revylegender som Dirch Passer.

Men gennem hans knap 60 år lange karriere har han også spillet med i film og tv-serier.

Særligt vil mange nok huske ham som i Ole Bornedals 'Nattevagten' fra 1994.

Årets sæson af Cirkusrevyen havde foruden Ulf Pilgaard et skuespillerhold bestående af Niels Olsen, Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard, Merete Mærkedahl og Lisbet Dahl, der også var instruktør.

De to kvindelige skuespillere måtte dog begge sygemelde sig undervejs i sæsonen grundet stress.

Da Merete Mærkedahl også måtte udgå den sidste måned, overtog de garvede revyskuespillere Pernille Schrøder og Ditte Hansen for resten af sæsonen.