Ugens vintest: Vinderen er ren juleknas på flaske

En laber og intens vin med afrundede kanter, dejlig poleret sødme og en varmblodig alkohol. Sådan beskriver Rolf Madsen denne uges topscorer. Og så smager den tilmed af juleknas.

Det siges, at portvinshuset Feuerheerd er god til sympatisk kagekrydderi på flaske, og det kan absolut bekræftes. Jeg tror, det er første gang nogensinde, vi har deres vine til test, og Feuerheerd lever op til det gode ry.

Normalt er portvinshusenes flagskibe de såkaldte vintage ports, der laves af det bedste druemateriale. Vintage-vinene aftappes få år efter høsten, og når de kommer på markedet, er de sprængfyldte med frisk bærfrugt og en god portion tanniner. En vintage er fremstillet til at lagre i mange år, før den drikkes, og de kan udvikle sig fantastisk på flaske. Frugtigheden aftager stille og roligt med tiden til fordel for blødhed og modne indslag.