Ugens Expat: Han rådgav verdens største finansvirksomheder. Nu serverer han nordisk mormormad i London

Finansrådgiveren Søren Jessen blev restauratør hen ad vejen, efter han flyttede til London for 30 år siden. Han giver briterne smag for det nordiske, men elsker selv byens egne klassikere, fra humor til cocktails.

Den eksperimenterende kunst lever også udendørs i Londons centrum. VisitBritain_Matthew Andrews
Søren Jessen, Restauratør.  PR

Hvordan havnede du i London?

»Jeg fik tilbudt job herovre hos Merrill Lynch i 1988, mens jeg arbejdede i A.P. Møllers finansafdeling. Jeg kom senere til Goldman Sachs og UBS, men da jeg trådte ind i en forhenværende bank fra 1778 i finansdistriktet ti år senere, kunne jeg se potentialet i at skabe en elegant restaurant i de historiske rammer. Dengang var der ikke mange restauranter i City, og da jeg åbnede 1 Lombard Street, blev det også et vendepunkt for mig selv. Jeg arbejder stadig med at rådgive inden for finanssektoren, men det er restauranterne i Soren Jessen & Co. Ltd., som er omdrejningspunktet i min forretning.«