Ugen på kanten: Jens Rohde i hvepsereden og Uwe Max Jensens ædlere dele

Jan E. Jørgensen bodyshamer Uwe Max Jensen, og Jens Rohde består sin manddomsprøve. Aminata Amanda Corr dissekerer ugen, der gik.

Jan E. Jørgensen har været på Facebook i denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Jens Rohde er blevet kristendemokrat. Min oprindelige tanke var, at »ja, ja, hvorfor ikke?« Partihop kan jo ikke rigtig forarge længere. Og dog. Twitter var selvfølgelig rødglødende af vrede brugere – primært kvinder og måske endnu mere primært feminister – der fordømte den tidligere radicool guy for at gå til et parti, hvor så mange prominente skikkelser gennem årene har kritiseret kvinders ret til abort.

Og jeg tænkte igen, at »ja, ja, lad nu Jens Rohde falde til i sit parti. Jeg tror slet ikke, at han har en holdning til abort. Og hvor mange politikere kan egentlig stå inde for alt, hvad der bliver sagt af partifæller? Forhåbentlig ikke mange. De få, der kan, skal nok øve sig lidt på at tænke selv«.

Og hold da fest, hvor er jeg glad for, at jeg ikke nåede at lufte min laissez faire-tilgang til Rohdes radikale partiskift højt. Manden sprang jo hovedkulds ind i hvepsereden med Margrete Auken-citatet »jeg er imod abort – men for den fri abort«.

Citatet faldt som en kommentar til et citat af tidligere præsident Bill Clinton, som også den tidligere Venstre-politiker Søren Pind havde postet på Twitter, og jeg tror måske, at vi kan konkludere, at det er svært at mene noget som helst originalt om abort, når man helst ikke vil sige noget om abort.

Jeg tror dog også, at sandheden er langt mere banal. Jens Rohde er jo bare i gang med at bestå sin manddomsprøve.

Han er jo gået fra landets mest hellige parti, til et lidt mindre helligt parti, der dog er lidt tættere på Gud. Og når man gør det, må man jo på en eller anden måde bevise, at man er en del af det nye hold.

Jens Rohde er såre simpelt bare ved at spise sneglen for at komme med i hulen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Et optagelsesritual, med andre ord. Enhver kristendemokrat med respekt for sig selv har jo taget de tæsk, der følger efter et godt gammeldags »ned med abort«-tweet. Bare spørg Stig Grenov.

Jens Rohde er såre simpelt ved at spise sneglen for at komme med i hulen. Han er ved at blive gennemtæsket for at gøre sig fortjent til sit rygmærke. Han er ved at klippe naboens koglelampe ned for at komme med i banden. Han er ved at tisse på gulvtæppet i den rivaliserende fodboldklubs klubhus.

Jeg tror ikke, du behøver flere eksempler for at se pointen, kære læser. Han sælger ud for at blive købt ind. Fuldstændig almindelig adfærd for mennesket, som jo er et flokdyr. Og det kan han få lidt lang snor til.

Hvad, vi ikke kan give ham snor til, er at synge Carpark Norths »Transparent and Glasslike«. Kan du huske, da han gjorde det i DR-programmet Showtime i 2006? Nej? Sådan vil han nok også selv helst have det, men som sagt igen og igen: Internettet glemmer aldrig.

Folkevalgt bodyshamer

En politiker og en lettere kontroversiel kunstner har på Facebook kastet sig ud i noget af en barnlig fejde.

Det drejer sig om ingen ringere end Venstres Jan E. Jørgensen samt kunstneren og tidligere medlem af partiet Stram Kurs Uwe Max Jensen.

Diskussionen, som aldrig nåede at give mening, endte med, at Jan E. Jørgensen skrev således til Uwe Max Jensen:

»Jo, jeg elsker kunst – og jeg er imponeret over, hvor godt du maler med din meget lille tissemand. Det minder lidt om kalenderen fra fod- og mundmalende kunstnere. Ikke stor kunst – men når man så hører, at det er malet uden at bruge hænderne – så bliver man alligevel ret imponeret.«

Jeg tror ikke, at Jan E. Jørgensen havde regnet med, at nogen nogensinde ville finde frem til lige netop den kommentar. Han har skrevet det som en underkommentar til en kommentar til et opslag om noget helt tredje.

En politiker og en lettere kontroversiel kunstner har kastet sig ud i noget af en barnlig fejde på Facebook. Her er det kunstneren, Uwe Max Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Jeg tror, han tænkte, at han var alene med en masse af Uwe Max’ venner, som alligevel aldrig ville stemme på Venstre. Men der er det jo, at man som politiker altid må huske, at man aldrig er alene på internettet. Og resten kan vi jo snart synge i kor: Internettet. Glemmer. Aldrig.

Værst af alt glemmer Jan E. Jørgensen, at vi lever i 2021. Og vi er altså for længst færdige med at mobbe hinanden med, hvordan vores respektive kroppe ser ud. Høj, lav, tyk, tynd, stor tissemand, lille tissemand. Det er ikke det, der afgør vores karakter. Alle fortjener at blive vurderet på deres handlinger og udtalelser. Det ved Jan E. også godt, hvis han tænker sig om.

De to kan så samles om, at Jan E. Jørgensen i denne uge blev udnævnt til kulturordfører for Venstre, for det var jo den samme post, Uwe Max Jensen bestred i Stram Kurs. Det er da lidt sødt.