Udlandet grinte, seere rasede. Nu vender manden med verdens længste penis tilbage

DR Ramasjangs børneprogram »John Dillermand« fremkaldte både raseri og grin, da det blev lanceret. Nu vender programmet tilbage med en sæson to.

DR blev med seriens første sæson beskyldt for at seksualisere et børneprogram. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR Presse
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»John Dillermand« blev mødt af både begejstring og forargelse, da DR lancerede programmets første sæson.

DR modtog også klager, fordi programmet, der handler om en mand med en unormalt lang rød og hvid-stribet penis, specifikt henvender sig til børn. Kritikerne mente, at DR seksualiserede et børneprogram.

Men DR har ikke ladet sig kue. DR har fundet licenskroner til at lave endnu en sæson af programmet, som får premiere i morgen, 14. oktober, fremgår det af en pressemeddelelse.

Morten Skov, chef for B&U, siger i pressemeddelelsen, at »bølgerne gik højt under fødslen af »John Dillermand«.

Men han står fast på, at programmet har et vigtigt budskab til landets børn – nemlig at det kan føles pinligt at være anderledes, men at det er noget, man kan være stolt af.

»Jeg ser frem til, at John Dillermand endnu en gang går forrest og viser de fire-otteårige, at det kan være en gave at være anderledes. Vi bruger universet til at spejle genkendelige situationer i børneliv og til at generere samtaler om krop, køn, regler og behovsudsættelse,« lyder det.

DR skriver, at den nye sæson er udviklet i samspil med en række børn fra 0.–2. klasse.

»Vi har lavet tegninger med John i forskellige følelsesmæssige situationer og ladet børn i 0.-, 1.- og 2.-klasse tegne dem færdige og forklare os, hvad der sker. På den måde har de fået åbne skabeloner at fantasere ud fra. Det har givet situationer, som vi i idé- og manusfasen har kunnet skrive videre på,« siger Jacob Ley, der er idémanden bag serien.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at John og hans dillermand skal tisse, rejse til Månen og være alene.

»John Dillermand kommer i problemer, men med hjælp fra dilleren redder han trådene ud og løser de udfordringer, der opstår,« skriver DR.