Udenlandske forlag flokkes om dansk "Nuuk noir"-forfatter

I løbet af bare 9 dage er den nye danske krimiforfatter Mads Peder Nordbos bog »Pigen uden hud« blevet solgt til 14 lande. Forlaget forventer ikke, at det stopper her.

Forfatter Mads Peder Nordbo Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Politikens Forlag har netop lukket endnu en aftale om salg af den nye krimi »Pigen uden hud«.

Denne gang til et tysk forlag, der kvitterede med et syvcifret beløb for forfatteren Mads Peder Nordbos krimiroman, der foregår på Grønland, og handler om en dansk journalist på flugt fra virkeligheden, hvilket sender ham til Nuuk. Det blev det 14. salg.

Bogen blev præsenteret på bogmessen London Book Fair i midten af marts, og siden da har interessen for krimiromanen være enorm. Det på trods af at bogen endnu ikke er udgivet i Danmark. Men det har altså ikke været en hindring for, at også det store tyske forlag S. Ficher Verlag har vist interesse for romanen, hvilket nu er mundet ud i et salg.

Flere af de udenlandske forlag har tegnet kontrakter, der, på trods af den endnu usikre succes, også sikrer forfatteren et salg af hans næste endnu uskrevne bog. Det skriver MediaWatch.

Politikens Forlag forventer at lukke yderligere aftaler inden udgivelsen af bogen i Danmark, da interessen, ifølge dem, langt fra er dalende. De kalder interessen for Mads Peder Nordbos roman for »helt exceptionelt!«.

Berlingske har tidligere anmeldt forfatterens spændingsroman »Gudspartiklen«, hvor anmelder Per Krogh Hansen kvitterede med 2 stjerner for romanen, han kaldte for en »håndværksmæssig hjemmegjort carport«, der kunne blive en bestseller i lufthavnskioskerne. Og mon ikke det også kommer til at gå godt med salget af »Pigen uden hud«?

Politikens Forlag har tidligere oplevet den enorme interesse fra udenlandske forlag, der vil udgive deres forfattere. Således blev Jussi Adler-Olsen-serien om Afdeling Q solgt til flere end 40 lande.

»Pige uden hud« udkommer den 27. april på Politikens Forlag.