U2 skamroses af anmeldere

Den irske rockgigant væltede Horsens og cirka halvdelen af anmelderne.

Bono, Larry Mullen Jr., Adam Clayton og The Edge også bedre kendt som U2 leverede et gedigent professionelt stykke rockhåndværk ved koncerten i Horsens. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

U2 brillerede ved sin stadionkoncert i Horsens søndag aften. Det er de fleste anmeldere enige om. Der er seks stjerner i B.T., hvor anmelder, Jan Eriksen, skriver om, at U2 "aldrig har været bedre."

- Aldrig har deres U2 givet større mening end denne lune sommeraften i Østjylland, hedder det.

Politikens anmelder Erik Jensen skriver i sin seksstjernede, at irene "gjorde os svimle af lykke" og skabte et "lille mirakel." Anmeldelsen er at ligne med vækkelsesbeskrivelse, og Jensen er tydeligvis blandt dem, der rammes af lyset:

- Hele aftenen har været en lang række af momenter af overgivelse for os. Ja, vi overgiver os fuldkommen til denne triumf af en fuldt mættet, fyldestgørende festforestilling af en koncert med mennesket og kærligheden mellem menneskene og det, der er større.

Mere professionel end magisk

Der er dog også anmeldere, der synes mere fattede. Berlingske Tidendes Thomas Søie bruger hellere termen "professionel" end magisk. Det er muligt koncerten begyndte som det sidste og med sit udstyrsstykke bjergtog alle, men langsomt mistede superstjernen Bono nerven og energien, vurderer Berlingskes udsendte. Han afslutter dog med ordene:

- Alle overgiver sig til Bono. Selv på en mere professionel end magisk aften som i aften.

Ekstra bladet synes at indtage samme forbeholdne position. Her tales om en en "gemytlig gigant". Anmelder Peter Albrechtsen finder et par taler af rockprædikanten, Bono, "overraskende overfladiske".

- Til gengæld fik U2 temperaturen på stadion til at stige med mere end et par grader og formåede endda i samtlige 130 minutter at holde de mørke skyer i horisonten på afstand, hedder det i Ekstra Bladets anmeldelse.

JP foretrækker Parken

I Jyllands-Posten gives der fem stjerner for en forrygende begyndelse på koncerten og let udfladning hen ad vejen. Anmelder Peter Schollert mener desuden, at koncerten med fordel kunne have foregået på et større sted end i Horsens.

- I succeshistorien om Horsens’ forvandling fra fængselsbyen til musikbyen, der tør udfordre både Århus og København, vil U2 uden tvivl få en stor og vigtig plads. Men med risiko for at lyde københavneragtig vil jeg påstå, at U2s kæmpestore scene havde passet bedre til Parken, skriver Schollert.

Nonchalant Bono

Det lokale dagblad, Horsens Folkeblad, er ikke helt så højtragende i sin vurdering som B.T.s og Politkens udsendte. Horsens-anmelder Chr. Rimestad konstaterer tørt:

- Måske blev showet indimellem lidt rutinepræget og Bono lidt for nonchalant, men det ødelægger ikke helhedsindtrykket af en koncert og et show, der må belønnes med fem stjerner ud af seks mulige.

En noget mere jordnær tilgang end Politikens. Efter at have råbt halleluja hele vejen igennem en meget lang anmeldelse, slutter Erik Jensen her af med ordene: - Eneste lille protest herfra er, at jeg nægter at sige amen.