Twitter elskede Ben Afflecks miserable ansigtsudtryk under Grammy-uddelingen – og det er der en god grund til, mener kommentator

Skuespilleren og instruktøren Ben Affleck har det hele. En berømt og dygtig hustru og en strålende karriere. Natten til mandag var han til Grammy-uddeling med musikkens største stjerner, men han ser ud som én, der ikke orker noget af det, mener dele af twittersfæren.

 
Under søndagens Grammy Awards var Ben Affleck den eneste, der ikke så ud til at have en fest. Video: Twitter; themissjenn, Sakshi Narula og Spencer Althouse. Redigering: Marie Ravn og Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er få forundt at blive inviteret til Grammy Awards, hvor de største stjerner i musikkens verden hylder hinanden.

Alligevel så det ikke ud til, at skuespilleren og filminstruktøren Ben Affleck havde det særlig sjovt.

Ben Affleck var til showet med sin kone, sangeren Jennifer Lopez, og internettet har siden memet løs over, hvor trist han så ud. Det er mindst anden gang, at Ben Afflecks opgivende mine bliver til et meme – altså et  sjovt billede, der går igen på internettet, og som oftest illustrerer en bestemt følelse.

I Ben Afflecks tilfælde ligner følelsen følelsen af ugidelighed. I The Guardian skriver Stuart Heritage, at Ben Affleck bare »stirrer ud i rummet, helt uberørt af al den glamour, han er omgivet af«.

Spencer Althouse, der er redaktør på mediet Buzzfeed, var én af dem, der på Twitter morede sig over Ben Afflecks ansigtsudtryk.

»Uanset hvor dårligt din dag går, så lover jeg dig, at du har det sjovere end Ben Affleck ved Grammy Awards lige nu.«

Bianca Teixera, der er redaktør på sladderbladet Hello Canada, mener, at Ben Afflecks ansigt minder om »alle mænd, der nogensinde er blevet slæbt med til et arrangement med deres kones arbejdsplads.«

Elamin Abdelmahmoud, der er canadisk radiovært, skrev under showet, at han gerne ville takke dem, der er ansvarlige for, at der blev klippet til Ben Affleck, der så »mere og mere opgivende ud«.

»Hvert eneste af klippene er perfekte,« skrev Abdelmahmoud.

Som nævnt er det ikke første gang, at Ben Afflecks opgivende ansigt bliver til et meme. CT Jones, der er skribent på Rolling Stone, henviser til det ældre meme og skriver:

»Hvorfor ser Ben Affleck altid ud, som om han er ti minutter fra at give sig til at græde under en stærkt tiltrængt rygepause?«

Med det henviser CT Jones til dette syv år gamle billede af Ben Affleck, som mange nok vil genkende som følelsen af mandag morgen. Billedet af den rygende Affleck er ét af den slags memer, der i én uendelighed vil blive slået op på sociale medier.

I førnævnte The Guardian, hvor Stuart Heritage analyserer, hvorfor Affleck har det med at blive meme, når han ser trist ud. Blandt de Affleck-billeder og videoer, der tidligere er blevet til meme, er det ovenstående rygepausebillede, et interview, der skulle promovere filmen »Batman vs. Superman«, og et strandbillede, hvor han tilsyneladende trist kigger ud over vandet med en grim Fønix-tatovering på ryggen.

Sidstnævnte tatovering var i øvrigt udgangspunktet for en længere tekst om »Ben Afflecks store tristhed«, som det hæderkronede magasin The New Yorker bragte.

The Guardian-skribenten har en god forklaring på, hvorfor Ben Afflecks tristhed er så interessant, at internettet gang på gang finder glæde ved at dele den.

»Det er diskrepansen, der gør Affleck så meme-værdig. Han har alt, men han ser ikke ud til at nyde noget af det. Kan du huske den tidligere Affleck, der var ung, smuk og så ulideligt selvsikker, at man havde svært ved at kunne lide ham? Den Affleck er væk. I stedet har vi en mand, der er tynget af den ubønhørlige byrde, det er at leve på denne jord,« skriver Stuart Heritage.

Stuart Heritage mener, at vi alle leder efter nogen, der kan se ud, som vi selv har det indeni. At vi alle gerne vil se os selv i en superstjernes triste ansigt.

»Jeg har aldrig røget, men det billede af Affleck, der ryger, mens han holder et øjebliks pause i forhold til alt det crap – det har på en eller anden måde rørt de inderste, mørkeste afkroge af mit sind,« skriver Stuart Heritage, som med tør britisk sarkasme påpeger, at Afflecks utrolige karriere som skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør blegner ved siden af hans meme-karriere.

Og nu, hvor denne artikel er færdig, trænger skribenten vist til en rygepause. Helt alene med lukkede øjne.