Twin Peaks vender tilbage til maj

David Lynchs kult-serie får langt om længe premiere på tredje sæson - 26 år efter sæson 2.

Foto: DR TV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi ses igen om 25 år,« lød en af de afsluttende replikker fra den dræbte Laura Palmer i David Lynchs kultserie »Twin Peaks«. Hun fik mere ret, end David Lynch måske selv havde troet, for serien var mere kult end kommerciel og efter kun to sæsoner blev den lukket ned i 1991 - efter en stadig ret gådefuld opklaring af gåden om, hvem der dræbte Laura Palmer.

21. maj i dette forår får sæson 3 så premiere, er det netop blevet annonceret af den amerikanske kanal Showtime, der står bag den nye sæson af »Twin Peaks«. Der åbnes med et to timer langt afsnit, og i alt byder tredje sæson på en 18 timer langt gensyn med personerne i den lille by Twin Peaks. Det bliver en afslutttet historie, og der kommer ikke en sæson fire, lyder det fra filmskaberen David Lynch, der har arbejdet med projektet siden 2014, og ved et møde med amerikanske TV-kritikere mandag fortalte om sin tilbagevenden til TV-serien.

»Jeg ser det som en film. Og folk vil opleve det som en film delt op i mindre dele. Det var en lystfuld oplevelse. Ordet »forvente« er et magisk ord. Folk forventer ting, og deres forventninger bliver forhåbentlig imødekommet, når de ser tingen,« lød det i klassisk brede David Lynch-vendinger ifølge The Hollywood Reporter.

Den 70-årige filminstruktør trak sig ellers en overgang ud af Twin Peaks projektet på grund af uenigheder om økonomien, men han vendte hurtigt tilbage, og udtrykte mandag stor begejstring over samarbejdet med nye og gamle skuespillere i serien.

FBI special agent Dale Cooper fra de første sæsoner vender tilbage i Kyle MacLachlans skikkelse, ligesom der er gensyn med Mädchen Amick og Kimmy Robertson. Der er såmænd også lavet en ny rolle til Sheryl Lee, der oprindeligt spillede Laura Palmer, hvis. Blandt nye skuespillere ses en gammel Lynch-favorit, Laura Dern, og en række kendte navne dukker op: Jennifer Jason Leigh, , Naomi Watts, Ashley Judd, Tom Sizemore, James Belushi og David Duchovny er på rollelisten ligesom selvfølgelig David Lynch selv har en mindre rolle i serien.

Hvad den mere præcist handler om, ligger stadig hen i tågerne over den lille by i staten Washington - alle medvirkende har fået mundkurv på, men fortæller, at de ofte først fik handlingen at vide umiddelbart før optagelserne. Men mon ikke der sniger sig »a damn good cup of coffee« med kirsebærtærte ind.

Sæson får naturligvis premiere på kanalen Showtime, men det er ikke offentliggjort, hvor man i Danmark kommer til at kunne se den. Showtime har dog et samarbejde med HBO Nordic, og det er også, her man i øjeblikket kan se de to første sæsoner af Twin Peaks, så det er måske et godt bud.