Twilight-stjerne: Jeg elsker Lars von Trier

Det amerikanske stjerneskud Kristen Stewart ville ikke tøve med at sige ja, hvis Lars von Trier ringede og tilbød hende en rolle.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Nicole Kidman, Kirsten Dunst og Charlotte Gainsbourg har gjort det. Og den 26-årige Twilight-stjerne Kristen Stewart drømmer tilsyneladende om at følge i deres fodspor og spille med i en film af danske Lars von Trier.

Det fortæller hun til The Guardian i forbindelse med den årlige filmfestival i Cannes.

På spørgsmålet om, hvilken instruktør hun drømmer om at arbejde sammen med, svarer Stewart, at hun ville "slå ihjel" for at medvirke i en Lars von Trier-film.

- Jeg elsker Lars von Trier. Det er svært for mig at tænke på den slags, og jeg vil nødig sætte navn på, for den slags hænger ved. Men jeg ville slå ihjel for at arbejde sammen med Lars von Trier, siger Stewart til The Guardian i forbindelse med et interview om hendes rolle i Woody Allens nye film, Café Society, som åbnede Cannes-festivalen.

Og netop i Cannes har Trier både høstet stor hæder men også været involveret i skandaler. Senest blev han i den grad uønsket på filmfestivalen og stemplet som "persona non grata" af festivalledelsen efter nogle ironiske kommentarer om Hitler og nazismen i 2011.

I år 2000 var han anderledes populær. Her løb Trier med hovedprisen Guldpalmen for filmen Dancer in The Dark, som havde sangerinden Björk i hovedrollen.

/ritzau/FOKUS