Twilight-stjerne går fra mainstream til kunstfilm

Det vil vise sig, om mainstreamstjerner kan få succes med at vinde hjerterne i det mere smalle filmpublikum, når Robert Pattinson skal spille med i en kunstnerisk Werner Herzog-film.

Robbert Pattinson ved en plakat for Twilight. Filmene og rollen som Edward Cullen bidrog til at gøre ham verdensberømt. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS KALAENE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ombejlede unge filmstjerne Robert Pattinson - bedst kendt fra Twilight-sagaen - har sagt ja til at spille »Lawrence of Arabia« i Werner Herzogs kommende epos Queen of the Desert.

Det bliver en tung arv at løfte, for uundgåeligt vil Robert Pattinson blive sammenlignet med Peter O'Tooles Oscar-nominerede præstation som Lawrence of Arabia i klassikeren af samme navn fra 1962. Den handler om Thomas Edward Lawrence, som hjalp araberne i oprøret mod det Osmanniske Rige under første verdenskrig.

For nylig spillede Pattinson med i David Cronenbergs »Cosmopolis« og er dermed ved at bevæge sig over i de smallere film. Han er også blevet nævnt som skuespiller i den kommende futuristiske western, »The Rover«, ligesom han skal spille med i thrilleren »Mission: Blacklist« om tilfangetagelsen af Saddam Hussein.

Det er den anerkendte, tyske instruktør Werner Herzog, som står bag filmatiseringen af den nye film »Queen of the Desert«. Han er kendt for højt besungne titler som »Aguirre: Wrath of God« (1972), »Gåden om Kaspar Hauser« (1974), »Nosferatu« (1979) og »Grizzly Man« fra 2005.

Hans kommende film drejer sig ikke primært om Lawrence, men derimod om hans kvindelige pendant Gertrude Bell (spillet af Naomi Watts), engelsk forfatter, fotograf, politiker, spion og arkæolog. Hun spillede en vigtig rolle i den engelske imperialisme under og efter første verdenskrig med kendskab til Mellemøsten, hvor hun rejste mange år af sit liv. Blandt andet tog hun del i Iraks nationsopbygning.

Optagelserne til filmen forventes at gå i gang dette efterår.