TV 2-tillidsmand om sexisme-kritik: »Der er i den grad nogle ting, der skal kigges på«

Hovedtillidsmand på TV 2 Lennart Sten har tillid til, at direktionen på TV-stationen får ændret en usund kultur med sexisme og hård tone. »Der er i den grad nogle ting der skal kigges på og arbejdes med,« siger han.

TV 2 har via en ekstern advokatundersøgelse fået en stribe indberetninger om krænkelser og usund kultur med sexisme og hård tone. Ledelsen har igangsat en lang række initiativer, der skal løse problemerne. Hovedtillidsmanden har tillid til direktionen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

TV 2 løftede torsdag sløret for nogle af de henvendelser, der er blevet sendt til en ekstern advokatvirksomhed i forbindelse med en undersøgelse om sexisme og usund kultur på TV 2.

På et stormøde fremlagde direktør Anne Stig Engdal Christensen dele af undersøgelsen, og kunne fortælle, at der var kommet en stribe henvendelser både om krænkelser, men også om usund kultur. Det kom også frem, at det er i TV-stationens nyhedsafdeling, der er kommet flest henvendelser.

Det overrasker ikke hovedtillidsmand Lennart Steen.

»Det er den største afdeling, men det er også der, der har været de største problemer mellem ledelse og medarbejdere,« siger han.

Direktøren har nu fremlagt en række nye initiativer, der skal gøre op med den usunde kultur. Blandt andet har man nedsat en styregruppe og en række arbejdsgrupper, der skal arbejde med kulturen.Berlingske har tidligere beskrevet sexisme-problemerne på TV 2, og det glæder Lennart Sten, at der nu bliver taget hånd om problemerne.

Lennart Sten

»Med tillid og adfærd, er der ikke noget quick fix og ingen lyserød pille man bare kan spise, så alt bliver lutter idyl. Det kommer til at tage måneder«


»Det er vores opfattelse, at det her bliver taget meget meget alvorligt. Medarbejderne er blevet hørt, og henvendelserne bekræfter, at der i den grad er nogle ting der skal kigges på og arbejdes med,« siger han og fortsætter.

»Med tillid og adfærd, er der ikke noget quick fix og ingen lyserød pille, man bare kan spise, så alt bliver lutter idyl. Det kommer til at tage måneder,« siger han.

Hård tone allerede ændret

En af de ting, TV 2 Nyhederne i særdeleshed er blevet kritiseret for, er den hårde tone. Lennart Sten ønsker ikke at give eksempler på, hvordan en hård tone kan lyde på TV 2, men der bliver nu taget hånd om det, forsikrer han. Samtidig beskriver han, at der allerede nu er sket »mærkbare forandringer«, og at dele af nyhedsledelsen har lagt tonen om.

»Alle, der har været på TV 2 Nyhederne, har oplevet, at der har været en hård og barsk tone. Jeg skal ikke være naiv, men folk får nu mails og beskeder med anerkendelse, som de ikke har fået før,« siger han.

»Nu skal vi lige se det an. Er det noget, der bare bliver gjort, og så går nogle tilbage til den vante stil igen?  Eller er det her en reel forandring, vi ser nu. Det er vi spændt på. Jeg håber og tror på det sidste.«

I forbindelse med den eksterne undersøgelser er der beretninger om både krænkelser og om uhensigtsmæssig kultur på TV 2. Sagerne om krænkelser vil fortsat blive behandlet via advokatbureauet, men kulturdelen med eksempelvis hård tone, og sexisme-relaterede temaer som ligeløn og muligheder for at avancere, er blevet videregivet til direktionen.

Lennart Sten ser ingen problemer i, at det er direktionen selv, der skal stå for håndteringen og problemløsningen.

»Hvis du spørger, om jeg har tillid til, at direktionen nu går i gang med det her arbejde, så er svaret ja. Jeg har tillid til, at Anne Stig Engdal Christensen på toppen går i gang med det her. Tilliden skal bygges op, og det tager tid.«

Lennart Sten

»En tillidsmand kan ikke redde alle uretfærdigheder i verden, og en forandring skal komme oppefra«


Hvilket ansvar har du selv som tillidsmand for den situation, TV 2 er i lige nu?

»Vi kan altid blive bedre versioner af os selv, og gøre det bedre, det har også været min drivkraft, og det skal vi blive nu. Har jeg været god nok? En tillidsmand kan ikke redde alle uretfærdigheder i verden, og en forandring skal komme oppefra.«

Er du fortsat den rette tillidsmand til at køre TV 2s medarbejdere gennem det her?

»Det skal jeg ikke selv afgøre, det afgør kollegerne. Jeg er lige blevet genvalgt for et nyt år uden modkandidater. Så ja, det mener kollegerne, jeg er.«