TV 2 er vendt på en tallerken: Takkede konsekvent nej til X Factor i tre år

TV 2 takkede nej til »X Facto«, da produktionsselskabet bag tilbød det, da første sæson skulle sendes i 2008. Nu er stemningen en anden, og TV 2 overtager med glæde det populære program fra Danmarks Radio.

»Jeg har presset på hos TV 2 adskillige gange før. men de har åbenbart ikke været interesserede,« sagde Henrik Hancke Nielsen, stifter af produktionsselskabet »BLU,« der producerer X Factor, i 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Den 1. januar begynder den sidste sæson af talentshowet »X Factor.« I hvert fald i Danmarks Radios hænder.

I går kom det frem, at TV 2 har opkøbt rettighederne til programmet og vil have det på sendefladen fra 2019. For ifølge Lotte Lindegaard, kanalchef på TV 2, har formatet stadig gode år tilbage, og hun glæder sig til at kaste sig over programmet med friske kræfter.

»X Factor er et af de stærkeste underholdningsformater i Danmark. Der er rigtig mange, der ser, og der er rigtig mange, der engagerer sig i det. Taler om det og kommenterer det på sociale medier,« siger Lotte Lindegaard:

»Jo mere fragmenteret mediebilledet og TV-forbrugeren bliver, jo vigtigere er det, at store TV-stationer som TV 2 kan samle folk om fælles oplevelser. Underholdning er vigtigt for vores seere, og derfor er »X Factor« en virkelig velkommen legekammerat.«

Hvordan de praktiske rammer bliver, og hvem der skal indtage værts- og dommerroller, er endnu uvist.

»Jeg synes, at det er respektfuldt at lade Danmarks Radio afvikle deres sidste sæson, inden vi melder ud, hvad vi gør med hold og indhold. Nu skal vi gøre det til vores. Vi tænker alt igennem, men hvad det helt præcist resulterer i, kan jeg ikke sige noget om endnu,« siger Lotte Lindegaard.

TV 2 har altså ændret holdning. I tre år afviste TV 2 konsekvent at sikre sig X Factor som en del af sendefladen.

»Jeg har presset på hos TV 2 adskillige gange før. men de har åbenbart ikke været interesserede,« sagde Henrik Hancke Nielsen, stifter af produktionsselskabet »BLU,« der producerer X Factor, i 2008.

Gitte Madsen, daværende underholdningsredaktør på TV 2, understregede dengang, at det især skyldtes Thomas Blachmans hårdhændede måde at behandle deltagerne på.

»Vi vil godt lave programmer, der udvikler folk frem for at afvikle dem. Og det ville være et usædvanligt signal fra TV 2 at sende, hvis vores dommere var så hårde i kæften, som enkelte dommere er på X Factor,« sagde Gitte Madsen.

DR har sendt »X Factor« siden 2008, og dermed kan DR i 2018 vise programmet for 11. og sidste gang. Sæsonen har premiere den 1. januar.