Tusinder raser over ny »racistisk« serie på Netflix

På et døgn nedstemte over en million mennesker ny Netflix series trailer på Youtube.

Foto: Netflix.

Netflix har mistet en lang række brugere de seneste dage, efter de lagde en trailer på Youtube for en kontroversiel ny tv-serie ved navn 'Dear White People'.

Traileren blev uploadet torsdag og et døgn efter havde 250.000 trykket 'jeg kan ikke lide denne video', men ifølge en række kritikere var det tal i virkeligheden over en million, men Netflix skulle angiveligt have fjernet en stor del af de kritiske stemmer, skriver Daily Mail.

Journalisten Paul Joseph Watson lagde et skærmbillede op på Twitter, hvor han tilsyneladende dokumenterer, at antallet af nedstemninger var over en million tidligere - et tal der nu her 'kun' ligger på lidt over 300.000.

Baggrunden for vreden skal findes i, at mange mennesker opfatter serien som værende decideret racistisk overfor hvide mennesker.

Traileren åbner med seriens hovedperson Samantha, der opildner sine sorte medstuderende på det fiktive universitet, Winchester University:

»Kære hvide mennesker. Her er en liste over acceptable halloween-kostumer: Pirater, sexede sygeplejersker eller som en af vores første 43 præsidenter. På toppen af listen over uacceptable kostumer er: Mig«.

Herefter ser man en række hvide personer, der har klædt sig ud som sorte ved at lave et såkaldt black-face, hvilket fører til sammenstød på universitetet.

Netflix skulle angiveligt have fjernet en stor del af de kritiske stemmer på Youtube, men alligevel er der over 27.000 kommentarer til trailen, hvoraf størstedelen er kritiske.

»Det er ikke omvendt racisme. Det er bare ren racisme. Farvel Netflix,« lyder en af de mange kommentarer.

 

Serien har premiere den 24 april.