Trump-dokumentarfilm på vej fra både Lena Dunham og Michael Moore

To af Donald Trumps mange erklærede fjender er begge på vej med en dokumentarfilm om deres forhold til Trump.

Michael Moore er i Cannes for at sælge en ny film om Donald Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOLLY RILEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erklærede fjender af den amerikanske præsident Donald Trump står nærmest i kø for at lave personlige dokumentarfilm om Trump og deres forhold til ham.

Det gælder for eksempel skaberen af den populære TV-serie »Girls«, Lena Dunham, der har haft flere sammenstød med Donald Trump, over årene, og aktivt medvirkede i Hillary Clintons tabende kampagne op til præsidenvalget sidste år.  Hun er i gang med at lave en Trump og kampagnen, der får premiere den 8. november i år på et åsrsdagen for valget med titlen »11/ 8/16«.

Men den ser nu ud til at få konkurrence fra kongen af de personlige dokumentarfilm, Michael Moore, der er i Cannes i disse dage for sammen med produceren Harvey Weinstein at sælge sin næste dokumentarfilm om Trump, som får titlen »Fahrenheit 11/9«, og skal have premiere den 9. november i år - på årsdagen for den morgen, Trump blev erklæret for den kommende præsident af USA. Det skriver The Hollywood Reporter.

Titlen for Michael Moores kommende film spiller fikst på titlen på Moores dokumentarfilm om præsident George W. Bush, »Fahrenheit  9/11«, der fik premiere i Cannes i 2004 og hjemtog Den Gyldne Palme - i et noget omdiskuteret valg.

Men nu gælder det så præsident Trump, som Moore ligesom de fleste filmfolk, er endnu mere kritisk indstillet overfor. Hans seneste dokumentarfilm var »Michael Moore in TrumpLand«, der dog kom direkte ud på TV i de fleste lande, en skæbne der også kan forventes at overgå Moores næste film i de fleste lande. Alene af den grund, at der i mange lande er et »vindue« på mellem et og tre år fra en film kommer i biograferne og til den kan vises i almindeligt TV. Og med den hastighed, tingene udvikler sig omkring Donald Trump, vil en dokumentarfilm med så stor forsinkelse bogstaveligt talt være »old news«, når den bilver vist.