Tropesygdom stopper Robinson Ekspeditionen

TV3 har evakueret hele Robinson-holdet under optagelserne i Malaysia.

Deltagerne i TV3s realityshow Robinson Ekspeditionen er blevet evakueret. - Arkivfoto fra ekspeditionen i 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager

Et udbrud af tropesygdommen dengue feber får TV3 til at stoppe indspilningen af den nye omgang Robinson. Hele Robinson-holdet bliver evakueret fra den malaysiske tropeø, der lægger kulisse til den populære tv-serie.

Flere medlemmer af det 200 mand store Robinson-hold har i de seneste uger været ramt af høj feber og andre symptomer.

Fire ramt af dengue

Prøver viste, at det i fire tilfælde var den alvorlige virus dengue feber.

- Efter råd fra både vores medrejsende læger samt efter akut rådgivning med skandinaviske sundhedsmyndigheder var der kun en farbar vej: et øjeblikkeligt produktionsstop og en efterfølgende evakuering, siger den danske chef på indspilningsstedet, executive producer Jacob Juhl fra Strix TV.

Hele det 200 mand store Robinson-hold bestående af deltagere, crew, børn, gæster og ægtefæller evakueres til den malaysiske by Johor Bahru, hvor der er adgang til eksperthjælp fra de lokale sundhedsmyndigheder.

Holdet tæller også en norsk produktion. Indtil nu har ingen danske deltagere udvist symptomer på feberen.

På TV3, som sender reality-serien, siger pressechef Søren Hedman, at produktionsstop og evakuering af produktionshold og deltagere er det eneste rigtige.

- Vi er samtidig glade for, at både de læger, Strix har på stedet, og de lokale sundhedsmyndigheder er i færd med at sikre alle deltagere og ansatte, siger Søren Hedman.

Feberen overføres via myg

Ifølge Statens Serum Institut er dengue feber en virus, der overføres med myg, som stikker om dagen.

Dengue feber findes kun hos mennesker og giver typisk høj feber, udslæt, hovedpine og muskelsmerter som ved en alvorlig influenza. I meget sjældne tilfælde kan dengue feber medføre dødsfald.

Robinson Ekspeditionen indspilles blandt palmer og hvide sandstrande i det sydlige Malaysia på øen Pulau Besar og de nærliggende øer.

/ritzau/