Trods corona afholdes populær festival på Refshaleøen i weekenden: »Der er ekstra opmærksomhed på, at alle regler bliver overholdt«

Festivalen Musik i Lejet er klar med indendørs festival på Refshaleøen. Festen bliver med mundbind, afstand og ensretning.

Musik i Lejet står bag den indendørs tredages festival Vintersol, der finder sted i denne weekend på Refshaleøen. Her er alle coronarestriktioner overholdt, for at sikre en sikker festivaloplevelse for publikum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Der blev skudt en gigantisk hvid pil efter koncerter og festivaler, som vi kender dem i foråret og sommeren 2020. Det betød også en aflysning af den populære nordsjællandske festival Musik i Lejet.

I denne weekend forsøger folkene bag netop den festival med arrangementet Vintersol at skabe en stemning af festival i B&W Hallerne på Refshaleøen.

Det bliver ikke en festivaloplevelse, som man kender den. Det bliver med mere sprit i hænderne end i halsen, og så er det uden fællessang og moshpit. Arrangementet er for blot 450 personer, der alle skal sidde ned.

Musik i Lejets bestyrelsesformand, Peter Maarbjerg glæder sig til at give musikelskere en anderledes liveoplevelse.

Fredagens nye udmeldinger om restriktioner med mundbind og størrelsen af forsamlinger har ikke påvirket selve arrangementet, men mentalt sidder det i arrangørerne.

»Vi er nu endnu mere opmærksomme på at sikre, at folk holder den afstand, de skal. Folk skal have mundbind på, når de kommer og går, og når de forlader deres plads for at gå i baren eller for at ryge. Men de må tage det af, når de sidder stille, siger Peter Maarbjerg.

Festivalen foregår over tre dage torsdag til lørdag, og byder på tre gange to koncerter. Her kan man blandt andet lytte til kunstnere som Søren Huss, Pernille Rosendahl og Scarlet Pleasure.

For at sikre myndighedernes restriktioner er alle gangarealer til festivalen ensrettet, og der er masser af plads mellem stolene. Som en ekstra feature vil en barvogn bevæge sig rundt mellem publikum, så folk ikke er tvunget til at stille sig i kø i baren.

Peter Maarbjerg

»Vi er nu endnu mere opmærksomme på at sikre, at folk holder den afstand, de skal.«


»Vi udfordrer os selv, i forhold til hvad vi plejer. Vi vil gerne lave et arrangement, vi selv synes er fedt, og det kræver meget meget større disciplin med alle coronarestriktionerne,« siger Peter Maarbjerg.

Vil ikke være superspreder

Selv om samtlige af myndighedernes retningslinjer er overholdt, og hele arrangementet er godkendt af selvsamme myndigheder, ligger det alligevel i baghovedet på arrangørerne, at en forsamling af så mange mennesker udgør en risiko.

»Det ville være virkelig irriterende og tragisk, hvis nogen blev smittet, og ingen ønsker at blive kædet sammen med et supersprederevent. Derfor tager vi det meget alvorlig, og der er ekstra opmærksomhed på, at alle regler bliver overholdt«, forklarer Peter Maarbjerg.

Arrangørerne glæder sig over, at det overhovedet er muligt at afholde musikarrangementer, og trods det noget anderledes format, ser de frem til at give folk en ny oplevelse.

»Alle os, der er involveret i festivalen, og folk, der holder af livemusik, tørster efter at opleve musik. Det er skønt at kunne give dem det.«

På trods af oplevelsen ikke emmer af de klassiske festival-vibes, håber Peter Maarbjerg, at publikum får en fin oplevelse. Foruden koncerterne er der konferencier og andre typer af underholdning på programmet.

Til de festivalhungrende musikelskere, der higer efter en udendørs festival, så kan Peter Maarbjerg afsløre, at man arbejder på, at Musik i Lejet er tilbage i mere normale rammer igen næste sommer.

»Der er allerede booket de første fem navne. Til sommer gør vi det, at vi dedikerer hele festivalen til danske musikere. Vi ved endnu ikke helt, hvordan det kommer til at se ud, men vi laver en festival, medmindre nogen forbyder os det,« griner han.