Trine Dyrholm nomineret til Europas svar på Oscar

Som den kun tredje kvindelige danske skuespiller er Trine Dyrholm nomineret som "Bedste Kvindelige Skuespiller" ved European Film Awards for sin rolle i Thomas Vinterbergs "Kollektivet".

I februar vandt Trine Dyrholm en Sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin, nu er hun nomineret til en af de største filmpriser i Europa, European Film Awards, for sin rolle i Thomas Vinterbergs Kollektivet. Arkivfoto: REUTERS/Fabrizio Bensch. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRIZIO BENSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trine Dyrholm kan blive den første kvindelige danske skuespiller nogensinde til at modtage en European Film Award. Hun er netop blevet nomineret  til den eftertragtede pris for sin rolle i Thomas Vinterberg og Zentropas prisbelønnede film, »Kollektivet«.

Trine Dyrholm er nomineret i den prestigefyldte kategori »Bedste Kvindelige Skuespiller« - sammen med Isabelle Huppert, Emma Suárez & Adriana Ugarte, Valeria Bruni Tedeschi og Sandra Hüller.

Trine Dyrholm er den kun tredje kvindelige danske skuespiller, som nomineres til prisen. Tidligere har Connie Nielsen været nomineret for Brødre i 2005, og Iben Hjejle for Mifunes sidste sang i 1999.

Rollen som Anna i »Kollektivet« indbragte tidligere i år - som den første  kvindelige skuespiller fra Danmark - Trine Dyrholm Sølvbjørnen som Årets Kvindelige Skuespiller på filmfestivalen i Berlin. Prisen blev overrakt på scenen af Meryl Streep.

European Film Awards er Europas svar på Oscar-uddelingen og uddeles af Det Europæiske Filmakademi. Prisen uddeles for 29. gang 10. december i Wroclaw i Polen, der er Europas Kulturhovedstad 2016.